"Asansörde yapılan açık bir darbe"

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, CHP’den istifasının ardından yeni bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada listedeki aday isminin değiştirilmesini asansörde yapılan açık bir “darbe” olarak nitelendirdi.

CHP’den istifa eden Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar yeni bir yazılı açıklama yaptı. Başkan Acar, aday listesindeki  isim değişiklğini asansörde yapılan açık bir darbe olarak nitelendirdi. Acar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Çok değerli Marmaris yaşayanları, Bildiğiniz üzere çok uzun ve gergin bir süreç sonrasında kendim için de, yol arkadaşlarım için de, bize destek olanlar için de kolay olmayan bir karar aldım. 

Tahmin edersiniz ki bu karar tek başına bir kişinin alabileceği bir karar olamaz. 15 yıl boyunca bu memlekete her şeyden çok değer verip her kararın altına ekibiyle, yaşayanlarının beklentisiyle imza atan birisi bu kararı bir gecede alamaz. Ancak, Marmaris’e yukarıdan bakarak gerek buradaki halkın gerçeklerini anlamamış, gerekse hem örgütün hem de yaşayanlarımızın aylardır istediği önseçimi yapma cesaretini gösterememiş olanlar Marmaris’in kaderini birkaç saat içerisinde belirlemeye kalkıyorlar. 

Size sorarım; 27 Ocak gecesi Merkez Yürütme Kurulu’nda belirlenen ve basına dağıtılan listede yer alan bir isim Parti Meclisi’ne kimin müdahalesi ile değiştirilerek sunuluyor? Parti Meclisi’ne neden bir emrivaki yapılıyor? Herkes bilmeli ki bu CHP Genel Merkezi’nde sabaha karşı asansörde yapılan açık bir “darbe” dir. Bu yalnızca Ali Acar’a karşı değil, tüm diğer örgütler gibi görüşü alınan Marmaris İlçe Örgütü’nün kararını da hiçe saydığı için teşkilata karşı da bir darbedir. 

15 yıl boyunca görev yapan bir belediye başkanı olarak her türlü baskıya maruz kaldım. Ben ve ekibim asılsız şikayetler nedeniyle 3 bine yakın konudan dolayı müfettiş gönderilerek araştırıldık, incelendik. Genel merkez kayıtlarına göre en başarılı 5 CHP belediyesinden birisi olduk. Sonuçta hiçbir gerekçe gösterilmeden, teşekkür dahi edilmeden adı malum birkaç kişinin asansör darbesine maruz kaldık. Hem de gün boyunca basına “adayımız Ali Acar” şeklinde bilgi verilip genel başkan yardımcıları tarafından tebrik telefonları aldıktan saatler sonra, sabaha karşı insafsız bir şekilde. 

Bu mudur hizmet karşılığı gösterilen vefa? Hizmetimiz ile CHP’ye laf mı söylettik? Binlerce araştırma sonucunda hırsızlık mı buldular, yolsuzluk mu gördüler? Marmaris’i ve doğasını rantçılara, soygunculara teslim mi ettik? Bilinmelidir ki biz göğsümüzü tüm bunlara siper ettik ve etmeye de devam edeceğiz. 

Denizimizin rengi mavi, ormanı yeşil kalacak! Asansör darbecilerine karşı halkın vefası galip gelecek. 

Biz son sözü masa başında Marmaris üzerine oyun oynayanlara değil, halkımıza bırakıyoruz. Bunun daha ötesi yok. Marmaris, halkındır, halkın kalacak!”

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü