Arıcılarla çöp sözleşmesi yapılacak

Marmaris Belediyesi'nin çağrısı karşılık buldu.

Arıcılarla çöp sözleşmesi yapılacak

Marmaris Belediyesi Temizlik ekipleri, geçtiğimiz günlerde yaptığı kontrollerde orman içine terk edilmiş moloz yığınları ve arıcıların bıraktığı gözlemlenen bir takım atıklar tespit etmişti. Doğaya zarar veren çöplerin hızla temizlenmesinin ardından Belediye yetkilileri daha duyarlı olunması konusunda çağrıda bulunmuştu. Belediyenin bu çağrısı Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden destek gördü. Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nejmettin Kaya, yerel Manşet Gazetesi’ne yaptığı ziyarette arıcılar ile çöp sözleşmesi yapılacağını duyurdu.

Müdürlük, geçtiğimiz ay gündeme gelen arıcıların atıklarını geride bırakmasından kaynaklanan çevre kirliliğine özel önlem aldı. Buna göre, yapılacak sözleşmelere konulacak maddeyle, arıcıların atıklarını bırakmalarının önüne geçilecek. Aksi davrananlara ceza kesilecek.
Nejmettin Kaya, sorumlulukları alanında, yasalara ve kuralara uymayanlara kesilecek ceza konusunda geri adım atmayacaklarının altını çizdi, “Kimsenin ama kimsenin, sağlımızı tehdit etmeye, doğanın dengesini bozmaya, çevreyi kirletmeye hakkı yok. Bu sebeple bu konuda kimseye taviz göstermeyeceğiz” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü