Aquamasters Yüzme Şampiyonası başladı

Aquamasters Yüzme Yarışları başladı

Aquamasters Yüzme Şampiyonası başladı

Güney Ege'nin en önemli turizm merkezlerinden Marmaris'te, Türkiye, Fransa, Almanya, ABD ve Ukrayna'dan şampiyon yüzücüler kulaç atacak.

Farklı disiplinleri barındıran şampiyonlar bütünü Arena Aquamasters 7'inci kez gerçekleştireceği şampiyona için 1500 yüzücü kayıtlar açılır açılmaz kontenjanı doldurdu. 

Kısa kulvar ve açıksu yüzme yarışlarına Türkiye, Fransa, Almanya, ABD ve Ukrayna’ şampiyon yüzücülerin katılacağı bildirildi. 

Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel, Muğla'nın kıyı şeridi uzunluğuna ve zenginliğine dikkati çekerken, doğanın açık su yüzme disiplini için özel parkurlar oluşturduğunu, Türkiye'nin masmavi sularda, Avrupa'nın birçok ülkesinin de çamur gibi sularda şampiyonlar düzenlediğini belirtti. 

Muğla'nın yüzme sporu için doğal parkurlara sahip olduğunu belirten Demirel,  yaptığı açıklamada görevi gereği birçok ülkede katıldığı şampiyonalarda çamur gibi sularda yüzüldüğünü dile getirdi.

Demirel, Ege'nin masmavi sularını her yerde görmenin mümkün olmadığına değinirken, "Doğa sanki bize özel parkurlar yapmış. Görevlerim gereği yurt dışına birçok şampiyonayı gördüm. Doğanın bize cömert davranması mutlu edici. Uluslararası temsilciler bizim doğamıza hayran kalıyorlar." dedi.

Yüzme sporu adına Marmaris'in bu yıl çok güzel görüntülere sahne olacağını ileri süren Demirel, şunları söyledi: 

"Marmaris gibi yılın 300 gününün güneşli olduğu, yeşilin, mavinin en güzeline sahip bu cennet ilçemizde uluslararası şampiyonları görmek bizi de mutlu edecek. Dünya Şampiyonlarımız Ahmet Nakkaş, Serkan Atasay, Almanya, Fransa, ABD ve Ukrayna'dan şampiyonlar bizimle kulaç atacaklar. Ukrayna’dan 40 üst düzey sporcular gelecek. İzlemek keyifli olacak." 

-Onur konuğu Miriam Hierath 

Demirel, her şampiyonaya onur konuğu davet ettikleri, Marmaris'e de Dünya şampiyonu olan Miriam Hierath'ın, sporcu ve koç olarak Türk -Alman sportif dostluğuna da önemli katkı sağladığını deneyimlerini yüzücülere aktaracağını kaydetti. 

-"Avrupa'da tek rakibimiz var o da İtalya"

Kendilerinin üzerinde durduğumuz en önemli şeyin yüzme sporundan gençlerin kopmaması olduğunu vurgulayan Demirel, "25 yaş üstü sporcularımız bu şampiyonaya gelecekler ve önemli katkıda bulunacaklar. Türkiye olarak masterler kategorisinde çok başarılıyız. Bu yıl Avrupa şampiyonası Slovenya’da yapılacak. Kısa ve açıksu da Bu yıl Avrupa şampiyonları çıkaracağımıza inanıyoruz. Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları olarak Avrupa’da tek rakibimiz var o da İtalya. İtalya ile yarışıyoruz. Şuan itibariyle de Akdeniz’in en önemli yüzme şampiyonalarının başında geliyoruz." diye konuştu. 

-"Kıyılarımız büyük bir ayrıcalık"

Demirel, Muğla'nın kıyı şeridi bakımından İspanya’dan daha uzun olduğunu hatırlatırken, "Kıyılarımız büyük bir ayrıcalık. Su sporları merkezini oluşturmamız lazım. Bunun için Marmaris en öncelikli yer diye düşünüyorum. Hem doğası, konaklama imkanları, bir körfez gibi olmasından dolayı müstesna bir yer. Marmaris açık su yüzme  branşı için ideal bir yer. Burada açık su merkezinin oluşması spora katkısı olacağı gibi uluslararası sporcuların Türkiye'ye gelmesine de önemli bir neden oluşturabilecek. Aynı zamanda 50 metrelik olimpik bir havuzunda olması Marmaris'e çok büyük değer katacaktır.Spora uygun doğasının yanında tesisleşmek spora büyük katkı sağlayacaktır. "ifadelerini kullandı. 

-Bodrum'un onur konuğu Carina Bruwer

Bodrum’da yapılacak şampiyonaya onur konuğu olarak dünya açık su yüzme branşında önemli isimlerinden şarkıcı ve yüzücü Güney Afrikalı Carina Bruwer'in geleceğini açıklayan Demirel, "Ultra maraton yüzücüsü, sadece kanserle savaşan küçük çocuklar için yüzüyor.Türkiye'de Koruncuk Vakfı ve Türk Kanser Vakfı'na destek için gelecek." dedi.

Demirel, Mayıs ve Eylül olmak üzere iki farklı zaman diliminde şampiyonaları gerçekleştirdiklerini belirterek, Marmaris’ten sonra Eylül’de Bodrum’da içinde ilklerin bulunduğu şampiyonayı gerçekleştireceklerini dile getirdi.

-Bodrum’da hem maraton hemde aquakids yarışları yapılacak 

Türkiye’de ilk kez 10 kilometre maraton yüzme yarışlarını Bodrum’da yapacaklarını belirten Demirel, şöyle devam etti:

"Bu çok zorlu bir maraton olacak. Özel bir koyda Yalıçiftlik'te Orak adasını da içine alacak şekilde parkur oluşturacağız. Dünyada bunun tanıtımları da yapılacak. Güvenlikli ve nitelikli bir parkur. Yabancıların olduğu gibi Türk yüzücülerimizin de büyük ilgi göstereceğini düşünüyoruz. Deniz sevgisini geliştirmek adına AquaKids yarışlarını yapacağız. Bununda çocuklarımızın denize olan sevgisini arttıracağını düşünüyoruz. İyi sporcular havuzda yetişir fakat ben çok iyi biliyorum ki  havuzda yetişen bazı sporcular denizde yüzmekten çekinirler. Dolayısıyla erken yaşta denizle çocuklarımızı buluşturabilirsek, açıksu branşının 7 yaşından başlayarak aşılanmasını istiyoruz." 

Demirel, şampiyonları kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirdiklerini, yüzücüler için her türlü imkanı ve olanağı sunduklarına dikkati çekerken sözlerini şöyle tamamladı:

"Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları, Muğla Valiliği'nin himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği ve koordinasyon içerisinde gerçekleştirdiğimiz bir şampiyonalar zinciri. Marmaris Belediyesi, su sporları merkezleri de bizlere oldukça destek oluyor. Hepsine yüzme sporu adına teşekkür ediyorum." 

  1. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası

16-18 Mayıs 2018 Dünya Şampiyonu Ahmet Nakkaş ve Serkan Atasay adına gerçekleştirilen Profilo Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, Marmaris Belediyesi Yüzme Eğitim Merkezi havuzunda gerçekleştirilecek.

19 Mayıs İçmeler Mahallesi’nde 200 sporcu ile sınırlı Uluslararası Aquamasters Dayanıklılık Yüzme Maratonu yapılacak. Prof.Dr.Bahtiyar Özçaldıran’ın onur konuğu olarak katılacağı, Uluslararası Aquamasters Setur Marinas 4x500 metre toplam 2 bin metre bayrak yarışı, İçmeler Körfezinde gerçekleştirilecek. 

20 Mayıs "Uluslararası Arena Aquamasters Martı Hotel Açık Su Yüzme Şampiyonası” 1500 metre ve 3 bin metre olarak Peugeot parkurlarında yapılacak.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü