Anayasa değişikliği ve referandum

CHP Marmaris İlçe Başkanlığı Anayasa Değişikliği, Referandum ve Başkanlık Sistemi hakkında söyleşi düzenledi. Söyleşide, anayasa değişikliğinin rejim değişikliği getirdiği açıklandı.

Anayasa değişikliği ve referandum

CHP Marmaris İlçe Başkanlığı tarafından Anayasa Değişikliği, Referandum ve Başkanlık Sistemi hakkında   Armutalan Kültür Merkezi’nde söyleşi gerçekleşti.Söyleşiye  konuşmacı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Avukat  CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun ve Arabulucu –avukat Ahmet Hür katıldı. 

Sivil toplum örgütleri, partliler ve çok sayıda vatandaşın  katıldığı  söyleşinin  açılış konuşmasını CHP Marmaris  İlçe Başkanı Acar Ünlü yaptı. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Anayasa değişikliği teklifinin rejim değişikliği getridiğini söyledi.  Üstündağ, yeni değişikliğin Osmanlı Anayasası Kanuni Esasi ile benzerlik gösterdiğine dikkat çekti.Üstündağ, parlementonun  gücünün getirilen sistemle  zayıflatıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı’nın kanun hükmünde kararname çıkartma yetkisine işaret ederek şunları söyledi. 

Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun da anayasa değişikliğinde uzlaşma olması gerektiğini belirtti. Yeni anayasanın dayatma anayasa olduğunu söyledi.

Avukat Ahmet Hür de  anayasa değişikliğiyle ilgili bilgiler verdi.Söyleşinin sonunda  konuşmacılar ve katılımcılar ellerinde hayır dövizleri ile İzmir Marşı’nı söyledi.

 

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü