Aktif Tatilcilerin Tercihi Marmaris

Alanında Dünyanın en büyük 5 organizasyonu arasında gösterilen İstanbul'daki EMITT-Doğıı Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 23. kez kapılarını açtı.

Aktif Tatilcilerin Tercihi Marmaris

Alanında Dünyanın en büyük 5 organizasyonu arasında gösterilen İstanbul'daki EMITT-Doğıı Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 23. kez kapılarını açtı. 94 ülkeden bin 100 ana firma katılımıyla gerçekleşen fuarda Marmaris Belediyesi de ilçe tanıtımı için yerini aldı. Marmaris Belediyesi yine 'aktif tatil' konseptini öne çıkardı.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar yaklaşan turizm sezonu, EMİTT ve tanıtım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Marmaris'in gerek ülke gerekse uluslararası kaynaklı sıkıntılar sebebiyle 2015 ila 2017 yıllarında ağır yara aldığını ancak 2018'de bunların yavaş yavaş aşıldığını kaydetti. Başkan Ali Acar, şunları söyledi; "Evet 2018'de turizmimize, turizmcimize güven geldi. 2019 özellikle Avrupa pazarı açısından çok iyi geçeceği anlaşılıyor. 5-6 yıldır bu kadar hareketli ve ilgi olduğunu görüyorum. Bu turizm adına sevindirici bir tablo. Dolayısıyla çok güzel bir sezonun bizi beklediğini düşünüyoruz. Gerek Avrupa gerekse Ortadoğu ülkelerinde ciddi artılar, yerli pazardaki hareketlilik çok önemli. Bu sebeple yerli pazarın en büyük kenti İstanbul'da bir turizm fuarının gerçekleştiriliyor olması çok ama çok önemli. Ki, biz de bu önemin farkındayız. Bu fuar da çok hareketli, çok canlı umut verici."

Marmaris'in son yıllarda tanıtım sahnesine 'aktif tatil' konseptiyle çıktığını belirten Başkan Ali Acar, şöyle konuştu: "Sektör çok acımasız. Marmaris dünya üzerindeki 5 binden fazla turizm destinasyonundan sadece biri. Dolayısıyla siz bu rekabet içerisinde hem mevcut varlığınızla, deniz, kum ve güneşinizle sektörden bir dilim almaya çalışırken, bir yandan da alternatif turizm adına yenilikleri yapmanız şart. Onun içindir ki, son 4-5 yıldır aktif tatil uygulamasını hayata geçiren bir belediyeyiz. Doğa sporları, kırsal tatil programı, denizin daha aktif kullanılması, bisikletle kent içi ulaşımın sağlanması, 800 kilometrelik bisiklet rotası, spor eğitim parkı, bilim parkı, adrenalin parkı tüm bunları hayata geçirdikten sonra hem kent yaşayanı hem de gelen misafirlerimiz için Marmaris'te farklı bir konsept oluşturmaya başladık ve turizmi çeşitlendirdik. Tabi bu kolay olmuyor, hemen talep görmüyorsunuz ama adım atmamız lazım. Marmaris'te ilk defa Dünya Ralli Şampiyonasına ev sahipliği yaptık. 130'dan fazla ülkede televizyon kanallarında canlı yayınlanan, yüz milyonlarca insanın izlediği şampiyonayla Marmaris'in tanıtımına büyük katkı sağlandı. İkincisini 2019'da tekrar yapacağız. Şampiyona için ilçemizin tercih edilmesi Marmaris'in bir gururudur. Demek ki, Marmaris'in yöneticileri, turizmcileri, yaşayanları ilçemizi böylesi bir dev organizasyon için tercih edilebilir hale getirmişsiz ki, bununla iftihar ediyoruz. Programlarımız, çalışmalarımız düzenli bir şekilde devam ediyor. Dünya markası haline gelen Marmaris'imizin canlı, sportif, sağlıklı ve keyifli yaşamını konuklarımıza sunmayı hep beraber devam ettireceğiz. Önümüz çok açık."

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.