Akıllı bisiklet tarifeleri belirlendi

Marmaris Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantısının ikinci oturumunu yaptı. Meclis Ağustos ayında Marmaris’te uygulamaya başlayacak akıllı bisikletlerin ücret tarifesini belirledi.

Akıllı bisiklet tarifeleri belirlendi

Marmaris Belediye Meclisi Temmuz ayı Toplantısının ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Oturum, toplantıya katılamayan meclis üyelerinin mazeret dilekçelerinin okunmasıyla başladı. CHP Marmaris İlçe Yönetimi üyelerinin istifasıyla ilçe başkanlığı düşen belediye meclis üyesi Acar Ünlü toplantıya katılmadı. Ünlü, meclise mazeret de bildirmedi.

Toplantıda imar komisyonuna havale edilen şuyulu araziyle ilgili talep oy birliği ile kabul edildi.Plan ve bütçe komisyonuna havale edilen bir diğer gündem maddesi de Ağustos ayından itibaren Marmaris’te hayata geçecek akıllı bisiklet uygulamasıyla ilgili tarifelerin görüşülmesiydi.

Komisyonun oy birliği ile karara bağladığı tarifeleri Hakkı Şevket Bayındır okudu.Komisyon akıllı bisiklet kullanım yıllık üyelik bedeli 50 TL,, akıllı bisiklet kullanım kart bedelini 5 TL, akıllı bisiklet bir saat kullanım bedeli 1.25 TL olarak belirledi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, gündem maddesi hakkında açıklama yaptı.

Başkan Acar “Marmaris’te bisiklet yollarının belirli kilometreye ulaşması nedeniyle, Avrupa şehirlerindeki gibi akıllı bisiklet uygulamasını programa aldık. Başlangıçta 10 istasyon kuracağız. Bu istasyonların 7’si Marmaris’te 3’ü İçmeler’de olacak. Yollar genişledikçe akıllı bisiklet istasyon sayımız da artacak.  60 bisikletle projeye başlıyoruz. Kullanım sayısı önümüzdeki süreçte artacak” dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Finlandiya da yaşıyorum malesef tr de o bisikleti çalmazlarsa iyi. Yerine bırakmazlarsa sıkıntı olur

0 Eray hayta, 07.07.2018 02:21

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü