Akbük'teki ağaç katliamında 3 kişi tutuklandı

Akbük’teki ağaç katliamıyla ilgili gözaltına alınan üç kişi ‘Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Akbük'teki ağaç katliamında 3 kişi tutuklandı

Akbük koyunda 30 ağacı kestikleri iddiası ile Jandarma ekiplerinin çalışması sonrası yakalanarak gözaltına alınan ve ardından adli makamlara sevk edilen üç kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

6 Nisan Cumartesi gecesi Akbük koyu girişindeki sahile 3 metre uzaklıkta bulunan 29 Menengec ve bir kök Ilgın cinsi ağaç kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesilmiş, olayın duyulmasının ardından Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Jandarma tarafından soruşturma başlatılmıştı.
Ağaç kesilmesine yönelik şüphelilerin bulunması amacıyla Muğla İl Jandarma Komutanlığı Çevre Timi tarafından özel bir ekip kuruldu. Özel ekip ve Yerkesik Karakol ekipleri ile Olay Yeri İnceleme ekiplerinin görgü tanıkları ve bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarının incelemeye aldı. Güvenlik kamera kayıtları tek tek incelendi ve şüpheliler kısa sürede tespit edildi. Bölgede kamp alanı işletmesi bulunan S.T eşi N.T ve yanlarında çalışan M.T gözaltına alınmıştı.  üç şüpheli ‘Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.