AK Parti'de temayül yoklaması yapılacak

AK Parti Muğla’da milletvekili aday adaylık başvurusunda rekor kırdı. 54 Kişi milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu. AK Parti Muğla yarın 27. Dönem Milletvekili Temayül yoklamasını gerçekleştirecek.

AK Parti'de temayül yoklaması yapılacak

AK Parti Muğla’da 27. Dönem Milletvekili temayül yoklaması gerçekleştirecek. 5 Mayıs Cumartesi günü Muğla Atatürk Spor Salonunda gerçekleşecek temayül yoklaması hakkında AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete açıklama yaptı.

Mete "partimizin yarın temayül yoklaması saat 10.00 ile 16.00  arasında eski Kapalı Spor salonunda olacak. Aday adaylığı için 54 tane arkadaşımız var. Muğla Milletvekili  aday adayı olabilmek için 13 ilçemizi de dolaştılar. Belirli gün ve saatlerde ilçe yönetim kurulları temayülde oy kullanacakları davet ettiler. Kendileri hakkında tanıtıcı bilgilerde bulundular. Buradan çıkacak sonuç Ankara’dan gelen komisyon başkan ve üyeleri tarafından alınıp Ankara’ya götürülecek. Sayım ya da derecelendirme burada olmayacak. “ dedi.

Kadem Mete , temayül yoklamasına 52 milletvekili aday adayı katılacağını belirterek “ mevcut milletvekilleri ve MKYK üyeleri temayül yoklamasına katılmıyor.Bülent Karakuş ile Nihat Öztürk temayül yoklamasına katılmayacak. Geri kalan 52 kişi katılacak. Milletvekili aday adayık başvurularımız rekor kırdı.   1 Kasım Genel Seçimlerinde 42 başvuru olmuştu.  Bu seçimde 54 başvuru var.”dedi.

Kadem Mete, milletvekili aday adaylık başvuruları hakkında da değerlendirme yaptı. Genç ve kadınlarda başvuru oranlarının arttığını açıkladı.Mete “Arkadaşımızın profillerine baktığımızda eçilme yaşının 18 ‘e indirilmesinden sonra üniversitede öğrenci olan iki arkadaşımız başvuruda bulunmuş.bayanlar arasında da artış var. İş kadını ve değişik mesleklerde avukat mimar olsun kadın aday adaylarının katılımı var” diye konuştu.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü