AK Parti'de 617 oy üzüntüsü

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, milletvekillerinin mazbata töreni öncesi basın ile bir araya gelerek geçersiz oylar ile ilgili yaptıkları başvuruları değerlendirdi.

AK Parti'de 617 oy üzüntüsü

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, milletvekillerinin mazbata töreni öncesi basın ile bir araya gelerek geçersiz oylar ile ilgili yaptıkları başvuruları değerlendirdi. Mete, konuşmasında Muğla'da 7'inci milletvekili için Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı arasında oy farkının fazla olduğu yönündeki açıklamalara cevap verdi. Ak Parti'nin 3'üncü milletvekilini 617 oy ile kaybettiğini açıkladı. 

Seçim sonrası geçersiz oyların fazla olması nedeniyle 13 ilçe seçim kuruluna geçersiz oyların tekrar sayımı için başvuruda bulunduklarını belirten Mete, " YSK Pazartesi günü karar verdi ve sayım sonucu 64 adet oy hanemize yazıldı. Bu şekilde 7'inci milletvekilini 684 farkla kaybettik. 67 oyu düşünce bu rakam 617'ye düştü" dedi.

Seçimin ardından Ak Parti'nin Muğla'da başarısız olduğunu söyleyenlerin olduğunu dile getiren İl Başkanı Mete, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri ile 24 Haziran seçimlerini karşılaştırmalı olarak değerlendirdi. Mete, "Türkiye genelinde Ak Parti oylarına bakıldığında Muğla'da oy kaybı yaşamadık. Cumhur ittifakı olarak seçime girdik. Muğla'da MHP oyları çok düştü. MHP Muğla'da biraz daha fazla oy alsaydı başarımız artacaktı. CHP ise Muğla'da sayı ve oran olarak büyük düşüş kaydetti. Biz mevcudu koruduk bir fazla milletvekilini kıl payı kaçırdık" diye ifade etti.

Yaz aylarındaki seçimlerin Muğla'da AK Parti'nin aleyhine olduğunu aktaran Mete, " Erken seçim kararı sonra Datça ilçesine dışarıdan gelen oy sayısı 2 bin 500. Bunu oy taşındı anlamında söylemiyorum. Normalde Kasım ve Mart'ta İstanbul veya Ankara'da oyunu kullanan vatandaş ikinci konutunun olduğu turizm merkezlerinde oyunu kullandı. Aynı olay Bodrum'da vuku bulmuştur. 13 bin kişi erken seçim kararı açıklandıktan sonraki dönemde Bodrum ilçesine nüfus kaydını aldırarak oyunu Bodrum'da kullanmıştır. Seçimlerin yaz aylarında olması Fethiye, Marmaris, Datça, Milas ve Bodrum gibi turistik ilçelerimizde ikinci konutu olan vatandaşlarımız oylarını kullanmak için ikinci konutlarını tercih etmiştir. Buralarda kullanılan oylar partimiz aleyhine değiştirmiştir. Biz Türkiye'nin birçok ilinde mevcudu korumanın bile zor olduğu bir dönemde mevcudumuzu korumuş olmanın yanında çok az bir oy farkı ile üçüncü milletvekilini kaçırmanın buruk bir sevincini yaşadık" dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.