ADM Elektirik'ten kesintilerle ilgili açıklama

Marmaris’te yaşanan elektrik kesintileri hakkında ADM Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nden yazılı açıklama yapıldı. Kesintilerin ana enerji hatlarına düşen yıldırımlar nedeniyle kaynaklandığı belirtildi.

ADM Elektirik'ten kesintilerle ilgili açıklama

Marmaris’te son günlerde neredeyse her gün yaşanan elektrik kesintileri hem turizmcilerin hem de vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Eleştiri ve tepkiler üzerine yaşanan elektrik kesintileri hakkında ADM Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi  Genel Müdürü Bülent Yüksel yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

Hizmet bölgemizde yoğun yağışlara istinaden oluşan olumsuz hava şartları nedeniyle; Marmaris İlçesine elektrik sağlayan 154.000 volt gerilimli Ana Enerji Hatlarına, Haziran ayı içinde 7 defa yıldırım düşmüştür. 

Söz konusu hatlara yıldırım düşmesi sebebiyle, istenmeyen elektrik kesintileri oluşmaktadır. Kesinti yaşanan bölgelere en kısa sürede yeniden enerji verilmesi adına saha ekiplerimiz yoğun bir çaba göstermektedir.19 ve 20 Haziran tarihlerinde ise elektrik hatlarına düşen yıldırım sebebiyle Ana Trafo Merkezimizde 2 gün üst üste yangın çıkmış ve yangın söndürüldükten sonra çalışmalara devam edilebilmiştir.Arıza kaynaklı elektrik kesintisi oluşması durumda ise, özellikle tüketicilerimizin memnuniyeti için saha ekiplerimiz 24 saat esasına göre yoğun mesai yapmaktadır. 

Şirketimizin sorumluluğu dahilinde; yangın nedeniyle oluşan 68 dakikalık elektrik kesintisi ile birlikte, Haziran Ayı içinde toplamda 2 saatlik istenmeyen elektrik kesintisi yaşanmıştır. 

Hizmet verdiğimiz Aydın, Denizli ve Muğla İllerinde; her yıl gerçekleştirilen yatırım projelerimizde coğrafi özellikleri ve nüfus yoğunluğu nedeniyle yatırım bütçemizin büyük bir payı Muğla İli için kullanılmaktadır. Marmaris İlçemizde istenmeyen kesintilerin oluşmaması adına şirketimiz her yıl önemli yatırım çalışmaları gerçekleştirmektedir. Geçtiğimiz yıl Marmaris İlçemiz için harcanan yatırım bütçesi yaklaşık 7 Milyon TL’dir.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Bu zat söylediklerine inanıyormu acaba?21.06.2018 tarihi saat:22.55-23.15 arasında nerelere yıldırım düştü de defalarca elektrik kesildi?

0 Cumhur Yıldırım, 21.06.2018 23:19

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü