ADD'den Başbakan için suç duyurusu

Atatürk Havaalına sözde Kürdistan bayrağının asılmasına tepkiler büyüyor. Atatürkçü Düşünce Derneği MarmarisŞubesi, Türk Ceza Kanunu’nun birçok hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle bayrağın asılmasıyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

ADD'den Başbakan için suç duyurusu

Atatürkçü Düşünce Derneği, Atatürk Havalimanı’nda Mesut Barzani’nin gelişi nedeniyle asılan sözde Kürdistan Bayrağı’na tepki gösterdi. Atatürkçü Düşünce Derneği  Başkanı Turan Sandıkçı, Marmaris Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.  Sandıkçı’nın açıklamasına  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet kadınları Derneği, TEMAD, TESUD  ve  Cumhuriyet Halk Partisi ve Marmaris Belediyesi Kent Konseyi üyeleri de katılarak destek verdi. Grup açıklama öncesinde Türk Bayrağı açtı. Sandıkçı, “Türkiye’nin ve dünyanın hiçbir devletinin tanımadığı bu bölge temsilcisi, uluslar arası diplomatik kurallar, uluslar arası antlaşmalar ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasa ve kanunlarına rağmen, bir devlet başkanı gibi Cumhurbaşkanı ve Başbakan düzeniyned ağırlanmaktır. Bu tablo ne yazık ki, bir bölgeyi devletleştirmeye çalışmanın açık ifadesidir. Bu tablo Irak’ın devlet bütünlüğünü yok sayan bir anlayışın ifadesidir” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği,  sözde Kürdistan Bayrağı’nın asılmasının Türk Ceza Kanunu’nun birçok hükmünü ihlal ettiğini belirtti. Bu suçlar nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Sandıkçı “Türkiye’nin devlet olarak tanımadığı, muhatap almadığı, devlet statüsünde olmayan, hatta Türkiye’yi bölmek için silahlı mücadele eedrek binlerce asker ve sivil vatandaşımızı şehit eden terör örgütlerine destek veren, üniter devlet olana Irak’taki bir bölgenin bayrağının, Türk Bayrağı ile eşit muamele görmesi, göndere çekilmesi ve yine bu bölgenin temsilcisinin devlet başkanı statüsünde ağırlanması Türk Ceza Kanunu’nun birçok hükmünü ihlal etmiştir. Bu suçlar nedeniyle Başbakan ve ilgili kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.