Ada'nın Dünya Turu hayali

Marmaris’te yaşayan 13 yaşındaki Ada Akpınar, “dünyayı yelkenli ile dolaşan en genç insan olma” hayali kurdu. Deniz aşığı Ada, bu hayalini gerçekleştirmek için şimdiden çalışmalara başladı.

Ada'nın Dünya Turu hayali

Ada Akpanır, henüz 13 yaşında. 8 yaşından bu yana yelken sporu yapıyor. Çağdaş Bilim Koleji Öğrencisi Ada Akpınar, Hollandalı Laura Dekker’ın 16 yaşında yelkenlisiyle dünya turu yapmasından ilham aldı. Ada, bir Türk kızı olarak “Dünyayı Yelkenli Tekne ile Dolaşan En Genç İnsan Olma” hedefini koydu.

Ada Akpınar; sadece hayal kurmakla kalmadı, bu hedefini hayata geçirmek için yoğun bir çalışma temposuna da girdi. Eğitmeni Emekli Jandarma Albay Hakan İloğlu eşliğinde tarihe geçecek dünya turuna hazırlanıyor.Ada,bu yolculuk için azimli ve kararlı.Ada,bu yolculukta  en çok pasifiği merak ediyor.Ada, dünya turu yolculuğu sırasında yaşadıklarını da kaleme almayı planlıyor.

Ada’nın eğitmeni Hakan İloğlu. İloğlu, Ada’yı tarihe geçecek bu dünya turuna hazırlıyor.İloğlu, dünya turu sırasında Ada’nın güvenliğini sağlamak için de bütün önlemlerin alınacağını anlattı.Ada’nın dünya turunun Kasım ayında başlaması planlanıyor. Bu yolculuk tamamlandığında Ada tarihe geçecek. Yolculuk öncesi de Guiness Rekoru için başvuru yapılacak.

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.