Açlık grevindeki akademisyenlere destek eylemi

STK ve siyasiler açlık grevi yapan akademisyenler için eylem yaptı

Açlık grevindeki akademisyenlere destek eylemi

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlerinden ihraç edilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın sürdürdüğü açlık grevine destek olmak için Marmaris İlçesi’nde,  sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti üyeleri eylem gerçekleştirdi.

Marmaris Kordon Caddesi’nde bulunan Atatürk Anıtı önünde Cuma günü akşam saat:18.30’da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlerinden ihraç edilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın sürdürdüğü açlık grevine destek olmak ve hükümete tepki için bir araya geldi. Eğitim-Sen koordinesinde düzenlenen eyleme Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Kıyılarımızı Koruyalım ve Yaşatalım Derneği, Marmaris Belediye Kent Konseyi üyeleri ve Çevre Grubu üyelerinden oluşan yaklaşık 60 kişi katıldı. CHP İlçe teşkilatı üyeleri de eyleme destek verdi.

İki öğretmenin fotoğraflarının bulunduğu afişler yanı sıra “ Daha fazla KHK değil adalet hukuk istiyoruz ”, “Açlık grevi kritik durumda bu sesi duyun”, “ Hasta değil direnişçiyiz, yasta değil direnişteyiz ” ve “ Yemeğe değil adalete açlar ” yazılı dövizler taşındı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde ilk olarak ayakta 30 dakika sessizce beklenildi. Cadde de yürüyüş yapan bazı tatilci ve vatandaşlar fotoğraf çekerek alkışlarla destek verdi.

Grup adına Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı Yusuf Metin Altuntaş, Kanun Hükmünde Kararname ile hukuksuzca ihraç edilen akademisyen ve öğretmenlerin görevlerine iade edilmesi gerektiğini belirtti. Hükümetin, darbecilerle mücadele edeceğiz diyerek ilan ettiği OHAL ve çıkardığı KHK’lar ile haklarından somut ve hukuki hiçbir delil olmayan insanların temel haklarının elinden alındığını söyleyen Altuntaş, “ Haksız uygulamalara karşı kurulacağı söylenen komisyonlar kurulmamış ve hiçbir itiraz merci bırakılmamıştır. Siyasi iktidarın devam eden OHAL döneminde en fazla tasfiyeye yöneldiği kesimlerin başında akademi üyeleri ve kamu çalışanları gelmektedir. Yıllarca birlikte iş tuttukları FETÖ mensuplarını kamu bürokrasisinden ihraç etme bahanesi ile çoğu Kamu Emekçileri Konfederasyonu(KESK) üyesi olan binlerce Alevi, Sosyalist, Demokrat ve Yurtsever açığa alınmıştır. Ülkenin üzerine karabasan gibi çöken bu uygulamalar ile 37 kişi intihara sürüklenmiştir. Çocukları ve aileleri ağır travmalar yaşamaktadır.1542 üyemiz, toplam 105 kamu emekçisi bir gecede işsiz bırakıldı. Bu insanların açlık grevi nettir. İşlerini geri istemektedirler. Hükümet yetkilileri acil olarak açlık grevi yapan insanlar için harekete geçmelidir. Haksız ve hukuksuz açığa alınan veya ihraç edilen insanlar görevine iade edilmelidir” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris Şube Başkanı Kasım Çağlı, “ Buradan açıklıkla beyan ediyoruz ki haksız ve hukuksuzca, hiçbir meşru nedene dayanmadan işinden edilen hocalarımızın talepleri tereddütsüz olarak bizimde talebimizdir. Onur mücadeleleri bizimde mücadelemizdir” dedi.

Grup, açıklamalar sonrası “Hakkımızı direne direne alacağız” ve “ Hak, hukuk, adalet istiyoruz” sloganı attı. 30 dakika bekleyen grup, sessizce dağıldı.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.