Acar'dan görüntü kirliliğine karşı çağrı

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, yükselen standartlara bina sahipleri ve işyerlerinin de destek vermesi çağrısında bulundu. Kentte görüntü kirliliğine neden olan bakımsız bina, tabela kirliliği ve açıkta ürün satışının ilçe turizmine zarar verdiğini söyledi.

Acar'dan görüntü kirliliğine karşı çağrı

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, ilçede hayata geçen çalışmalara ilişkin Marmaris Haber’e açıklamalar yaptı. Acar, belediyenin bütün gücüyle Marmaris’i daha iyi noktalara getirmek amacıyla çalıştığını söyledi. Yapılan yenileme ve iyileştirme çalışmalarıyla Marmaris’in Türkiye’nin örnek turizm kentlerinden biri olduğunu kaydetti. Acar, bu çalışmaların ardından Marmaris’in prim yaptığını ve talep gören bir yer haline geldiğini ifade etti. Ancak daha  iyi bir turizm şehri olmak için belediyenin yaptığı çalışmalara Marmaris yaşayanlarının ve işyerlerinin de destek vermesi gerektiğine dikkat çekti. Başkan Acar,  kaliteli turizm kenti için görselliğin önemli olduğunu belirtti. Bu nedenle görüntü kirliliğine neden olacak uygulamalardan kaçınmak gerektiğini söyledi. Başkan Acar; “Pırıl pırıl, yepyeni kaldırımların kenarında yer alan boyasız binalar, paslanmış-kırık veya gereğinden büyük işyeri tabelaları, bakımsız bahçeler, dükkânının önüne gelişigüzel mal yığan esnaf, estetikten uzak vitrinler kentimizin yeni yüzüne yakışmıyor ne yazık ki. Kaliteli yaşam, kaliteli turizm için bizlerin de görünüme önem vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

Acar, Marmaris’in kent görünümündeki  olumlu  değişime vatandaşların da ortak olmasını istedi.  Başkan Acar, kimi zaman görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla cezalar uygulamak zorunda kaldıklarını da hatırlattı. Başkan Acar, Marmaris’i daha iyi noktalara taşımak için herkesi duyarlı davranmaya davet etti.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü