Acar FOX TV'de gündemi değerlendirdi

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, FOX TV’de İlker Karagöz ile Çalar Saat Hafta Sonu programının canlı yayın konuğu oldu. Acar, 2019 yılındaki yerel seçimlerde Marmaris Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu bir kez daha FOX TV ekranlarından açıkladı.

Acar FOX TV'de gündemi değerlendirdi

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, FOX TV’de İlker Karagöz ile Çalar Saat Hafta Sonu Programı’nın canlı yayın konuğu oldu. Programda, dünyada yaşanan gelişmelerin turizme etkileri konuşuldu.  Acar, ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik düzenlediği ortak operasyonunun turizme etkisi olup olmadığı yönünde şu değerlendirmeyi yaptı. 

Acar “Sabahtan bu yana bizim de aldığımız bilgiler doğrultusunda herhangi olumsuz etkilenme yaşanmadı. Temennimiz olumsuzluk yaşanmaması yönünde.  Turizm sektörü  güvene dayalıdır. Güvensiz ortamda insanlar tatil yapmaz. Atatürk’ün  söylediği gibi “yurtta barış, dünyada barış”  turizmle gerçekleşir. Bu sektörü önemsemek gerekir. Marmaris’te hem Filistinli hem İsrailli misafirler aynı otelde aynı masada yemek yiyorlar. Temelde yatan budur. Geçmişte bıraktığımız yıllar içinde Türkiye’deki terör ve kriz ortamı nedeniyle yaşanan krizler kendini gösteriyordu. Bugün yaşanan olayın olumsuz yansıması yok. Temennimiz böyle devam eder.” Dedi.

Başkan Acar,  Gökova’daki sit değişikliğine ilişkin açıklama yaptı. Bu bölgenin dünyaca ünlü mavi tur duraklarından olduğunu söyledi. Yapılaşmaya açılmaması gerektiği uyarısını dile getirdi.

Acar “ Gökova Körfezi mavi yolculuğun merkezi. Deniz turizminde guletlerin özel yatların barınağı olan bölge, on binlerce tekne gezi yapar. Alım gücü yüksek insanların tercihidir. Bazı sektörler bir birini destekler, bazıları itici olur. Gökova’da yapılaşmanın önünün açılmasıyla bu sektörü öldürürsünüz. Gökova Körfezi yapılaşmaya açılmasın. Derece değişikliği yapıldı buralarda. Hem sınır değişikliği, hem birinciden üçüncü dereceye değişen planlama şeklinde meydana geldi bu. Bazı yerleşim bölgelerinde oradaki köylü vatandaşın da konut yapabilme imkanını çıkardı bu. Özellikle sahil kesimindeki derece değişikliğiyle birlikte yapılanmaya açılmasına karşıyız. Bir kez daha uyarıyoruz.” Dedi.

Başkan Acar programda 2019 yerel seçimlerinde Marmaris Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu bir kez daha açıkladı. Başkan Acar “Bizim önümüzde işimiz var. Büyükşehir yasasıyla birlikte yeni yapılanmaya girdik. 2014 yılından bu yana bir koordinasyon yapılanma içinde  birlikteliği sağlayamadık. Gökova Körfezi’nin imara açılmasının yanı sıra Muğla’yı bütün olarak ele alacak, Marmaris, Bodrum, Fethiye gibi turizm bölgelerinde bir koordinasyon içinde çalışmaları gerektirecek önemli projeler yapılması gerekir. Deneyimli, başarılı profesyonel bir turizmci olarak,  bu kadronun içinde olmam gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla önemli gördüğüm makro projeleri hayat geçirmek için Marmaris Belediye Başkan aday adayı olarak bir dönem daha bana ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Tekrar göreve devam edeceğiz inşallah.” Dedi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.