80 Yıldır ulaşımını at binerek sağlıyor

Ula’ya bağlı Çıtlık Mahallesi’nde yaşayan 90 yaşındaki polis lakaplı Yusuf Çelik , 10 yaşında bindiği at sırtından 80 yıldır inmiyor.Her türlü ulaşımını atı “Karakız” ile sağlayan yaşlı adam , genç kalmak isteyenlere at binmelerini tavsiye etti.

80 Yıldır ulaşımını at binerek sağlıyor

1927 doğumlu Yusuf Çelik ,10 yaşında bu yana at  sırtında. Yusuf Çelik,  80 yıldır ulaşımını at ile sağlayarak teknolojiye direniyor. Bakkala, kahvehaneye, sağlık ocağına, camiye  hep atı “Karakız” ile gelip gidiyor. 1947 yılında askere giden Çelik, vatani görevini yaptığı Hatay’da polis kuvvetlerine yardımcı olarak görevlendirilmiş. Askerden izinli köyüne polis kıyafeti ile gidince , köylüler  polis  lakabı takmış  ve o günden  bu yana  bu isimle anılmaya başlamış. 90 yaşında keskin afızası ve dinç görünümüyle gençlere adete  taş çıkartan ihtiyar delikanlı, ata bindiği zaman kendini çok özgür hissettiğini söylüyor.

Yusuf Çelik:” Şimdi at tutkunluğu  bana çocukluktan bu yana yerleşti. Dağlarda at güderdim. Başkasınındı  at, ordan binerdik eve gelirdik.O zamandan bu zamana  hala bırakamadım. Hala içimde kor gibi yatıyor. O atın sayesinde oralarda çok dost kazandım. Ben hayvana canımı veririm. Hangi hayvan olursa olsun canımı veririm hani gönüllü bakarım. At binen adam gençleşir.Bunu biliyorum ben.Onun için at insana çok yakındır. Bir merkeple uzağa binip gidemezsin düşersin. Attan kolay kolay düşmezsin. Biraz da erbap olursan tabii. Atın nesli tükenmekte. Ben bu sene müracat edeceğim devlete. Kıbrıs’tan merkep getirteceğim iri. Onlardan müracat edeceğim. Getirirlerse  bakacağım burada ölünceye kadar. “dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü