3. Rusça Olimpiyatları

Türk-Rus Eğitim Kültür ve İşbirliği Derneği tarafından Marmaris’te "3'üncü Rusça Olimpiyatları" düzenlendi. Hafta sonu gerçekleşen olimpiyatlara 51 çocuk katıldı.

3. Rusça Olimpiyatları

Türk-Rus Eğitim Kültür ve İşbirliği Derneği tarafından  Marmaris’te "3'üncü Rusça Olimpiyatları" düzenlendi. Hafta sonu gerçekleşen olimpiyatlara 51 çocuk katıldı. 

Rus-Türk Parlamenterler Birliği, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Türk-Rus Eğitim Kültür ve İşbirliği Derneği ve Marmaris Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen olimpiyatlara  51 çocuk katıldı. Çocuklar  Rusça şiirler okudu, şarkılar söyledi. Marmaris'te Rusça öğretmenliği yapan 3 jüri üyesinin değerlendirdiği çocuklar, İstiklal Marşı'nı da Türkçe okudu. 

Organizasyonu gerçekleştiren ve aynı zamanda jüri başkanlığını yapan Olga Sezgin, yarışmanın 4 ayrı yaş kategorisinde gerçekleştirildiğini söyledi.Sezgin, yarışmayı  130'uncu doğum yılında ünlü Rus çocuk şiir ve masal kitapları yazarı Samuil Marshak'a atfettiklerini belirtti. 

Yarışmanın Türkiye'de yaşayan Türk-Rus ailelerinin birinci kuşak çocuklarının entegrasyonlarına katkıda bulunacağı belirtildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü