ZEKERİYA KUZU'DAN ÇELİŞKİLİ İFADELER

"FETÖ'nün suikast timi"nde yer alan " Zekeriya Kuzu, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ek ifade verdi. Kuzu’nun ek ifadesinde çelişkili açıklamalar yer aldı.

ZEKERİYA KUZU'DAN ÇELİŞKİLİ İFADELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele suikast için gidenler arasında yer alan Zekeriya Kuzu, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 11 Ağustos'ta 13 sayfa ek ifade verdi. Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığının "üs imamı" olarak anılan "Paşa" lakaplı Kuzu, tutuklandıktan 12 gün sonra İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde alınan ek ifadesinde, görev yaptığı birlikteki FETÖ bağlantılı olduğu öne sürülen askerleri anlattı.

 

Önüne fotoğrafları konulan kişilerin isimlerini ve görev yaptıkları yerleri söyleyerek teşhis eden Kuzu, teşhis ettiği 57 şüpheliyle ilgili "örgüt içinde bulunduğunu biliyorum, eminim, yapı içerisindedir", "Emin değilim" gibi cevaplar verdi. Kuzu, özellikle birlikte görev yaptığı askerlerin örgütle ilişkisi için net ifadeler kullanmıştı. Zekeriya Kuzu'nun ek ifadesinde ise 14 şüpheliyle ilgili "emin değilim" şeklinde cevap vermesi dikkati çekti.

 

Kuzu,  N.K isimli asker için “ Kendisi için 29 Temmuz'da alınan ifademde FETÖ/PDY içerisinde faaliyet yürüttüğünü belirttim. Kendisiyle tanışmışlığım, arkadaşlığım yoktur. N.K'nin terör örgütü yapısı içerisinde bulunduğuna emin değilim."

 

Güvenlik kaynakları, Zekeriya Kuzu'nun "FETÖ/PDY üyesi" dediği 42 askerden birçoğunun örgütle bağlantısının henüz tespit edilememesi ve ifadelerinin birbiriyle örtüşmemesi dolayısıyla, şüphelinin bazı örgüt mensuplarını gizleme ihtimali üzerinde duruyor.

FETÖ mensubu Kuzu, ek ifadesinden önce İzmir'de, FETÖ/PDY'nin askerlerden sorumlu sözde "imamları" ile buluşup görüştüğü mekanları ve örgütün kullandığı evlerini de gösterdi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.