Yunan uzmandan iklim değişikliklerine karşı harekete geçme çağrısı

Yunan iklim uzmanı Christos Zerefos, iklim değişikliği yüzünden insanların daha kötü hava şartlarıyla karşılaşabileceğini belirterek, "Ulusal ve uluslararası...

Yunan uzmandan iklim değişikliklerine karşı harekete geçme çağrısı
Yunan iklim uzmanı Christos Zerefos, iklim değişikliği yüzünden insanların daha kötü hava şartlarıyla karşılaşabileceğini belirterek, \"Ulusal ve uluslararası düzeyde 21. yüzyılın sonuna kadar harekete geçmezsek, ülkemizdeki doğal afetlerin maliyeti 700 milyar avroya çıkar ki bu Yunanistan’ın borcunun iki katıdır\" dedi.
Yunanistan’ın Mati bölgesinde yaşanan yangının ardından hala felaketin yaraları sarılmaya çalışılırken, Atina Akademisi Atmosferik Fizik Araştırma Merkezi ve Atina Uluslararası Bilim Komiteleri üyesi Christos Zerefos, iklim değişikliği yüzünden insanların güçlü rüzgarlar ve şiddetli yağışlar gibi daha kötü hava şartlarıyla karşılaşabileceğini söyledi. Yunanistan’ı bu yüzyılın sonuna kadar doğal afetlere daha iyi hazırlamaya yönelik eylemler yapmaya çağıran Zeferos, \"Ulusal ve uluslararası düzeyde 21. yüzyılın sonuna kadar harekete geçmezsek, ülkemizdeki doğal afetlerin maliyeti 700 milyar avroya çıkar ki bu Yunanistan’ın borcunun iki katıdır\" dedi.
Yunan Başbakanı Aleksis Çipras, yangın trajedisinden sonra doğal felaketlerle uğraşmak ve gelecekte bu tür trajedileri önlemek için Yunan iklim uzmanlarının yardımını istedi. Çipras’ın yardımını istediği uzmanlardan biri olan Zeferos, Atina’ya 29 kilometre uzaklıktaki Mati’deki durumu bombardımandan sonra bir savaş alanı olarak nitelendirdi. Felaketin izlerinin hala görülebildiği Mati’de yüzlerce ev harabeye dönmüş durumda ve insanlar hala kamplarda kalıyor. Zeferos’a göre yangının başlıca nedenlerinden biri, yangınla mücadele ekiplerinin olaya ilk 5 dakika içinde müdahale etmemesi ve güçlü rüzgarların yangını artırması. Zeferos, böyle bir felaketin tekrar olmaması için önlemler almanın çok önemli olduğunu söyledi.
Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı tarafından yayınlanan raporda, Attika bölgesinde yangından etkilenen alanlarda bazı sel kontrol projelerinin yürürlüğe girdiği, bu projenin 17 milyon avroya mal olacağı belirtildi. Projenin amacının etkilenen bölgeleri doğal afetlere karşı korumak ve ekosistemleri korumak ve yeniden oluşturmak olduğu ifade edildi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.