Yunan Sahil Güvenliği Türk gemisine ateş açtı

Türk Bayraklı yük gemisine , Bozburun’un Söğüt Mahallesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik botları tarafından ateş edildi.

Yunan Sahil Güvenliği Türk gemisine ateş açtı

İskenderun'dan kalkan demir-çelik yüklü gemi İzmit’e yola çıktı.Gemi  Rodos adası ile Marmaris' in Bozburun yarımadadası arasındaki Sögüt Mahallesi  açıklarında  uluslarası sularda seyrederken iki  Yunan Sahil Güvenlik botu tarafından uyarıldı. Yunan sahil güvenliği gemiyi  Rodos adasına yönlendirilmek istedi. Geminin kaptanı  uyarıyı kabul etmedi, rotasını  Marmaris'  e doğru çevirdi. 

İşte bu sırada yunan sahil güvenliği tarafından önce havaya sonra da geminin üzerine ateş açıldı.  ACT isimli gemi 2  türk sahil güvenlik botunun nezaretinde Marmaris'e  doğru rotasını çevirirken bu arada Simi adasından da 2 Yunan Sahil Güvenlik botunun daha geldiği belirtildi.. Bölgede 4 Yunan Sahil Güvenlik botunun daha sonra kendi sularına çekildiği görül dü. Gemide ilk bilgilere göre yaralanan yok. Gemi kaptanının  ifadesinin alınması bekleniyor. 

CNN Türk' e konuşan geminin kaptanı Haluk Sami Kalkavan;  " Şu anda gemide 16 delik görünüyor. Geminin herhangi bir su alma tehlikesi yok; fakat personel olarak büyük tehlike atlattık. "Şu anda Türk sularındayız. Bize yapılan bu hareket, iyi bir hareket değildir. Devamlı yapılan, seyir halinde olunan bir hattır. Doğrudan doğruya bizi gözüne kestirdiler. Sebep nedir, anlayamadık" dedi

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü