Yerli Malı Haftası’nı halde kutladılar

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yerli Malı Haftası dolayısıyla Atatürk Ortaokulu öğrencilerine yönelik etkinlik düzenledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel...

Yerli Malı Haftası’nı halde kutladılar
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yerli Malı Haftası dolayısıyla Atatürk Ortaokulu öğrencilerine yönelik etkinlik düzenledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ve Öğretmenleri ile birlikte Manisa Sebze ve Meyve Toptancı Haline giden öğrenciler, hal esnafından mevsim sebze ve meyveleri hakkında bilgiler aldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Sebze ve Meyve Toptancı Hali, Yerli Malı Haftası dolayısıyla Atatürk Ortaokulu öğrencilerini ağırladı. Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığı’nın organizasyonuyla Hali ziyaret eden öğrencilere Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Halis Satılmış, Haller Şube Müdürü Ferda Türker ile Manisa Sebze, Meyve Komisyoncuları ve Tüccarları Derneği Başkanı Mahfuz Yalçın eşlik etti. Öğrenciler programda ile olarak hal esnaflarının tezgahlarını ziyaret ederek mevsim sebze ve meyveleri hakkında bilgiler aldılar. Öğrencilerle yakından ilgilenen hal esnafı ve Hal Dernek Başkanı Mahfuz Yalçın, ürünlerin üretim yeri, vücuda olan faydaları ve mevsimsel özellikleri hakkında bilgiler verdi.
Reyonlarda halci esnafının ikramlarını tadan öğrenciler, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hediye edilen boyama kitapları ve futbol topları için de Başkan Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Yerli Malı Haftası dolayısıyla Atatürk Ortaokulu ile birlikte farkındalık yaratmak ve gençlere Türkiye’de yetiştirilen ürünlerini tanıtımını sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Genel sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, “Aslında çocuklarımız da biliyor ki yerli malı sadece tarım ürünlerimiz değildir. Aynı zamanda ülkemizin kalkınması açısından bütün yerli üretimlerimizi kapsıyor. Sanayisinden, tekstiline ve diğer bütün iş alanlarında ülkemiz kendi kaynaklarıyla ürettiği bütün maddeleri vatandaşına sunmalı diye düşünüyoruz. Biz de Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak halimizde Hal Dernek Başkanı ve Daire Başkanlığı personellerimizle esnafımızla ülkemizde bu mevsimde üretilen sebze ve meyvelerin tanıtımını yapıyoruz. Hep birlikte yerli malı haftasını bir farkındalık yaratarak tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.