YENİ TURİZM TAHSİSLERİ GELİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı, otel ve tatil köyü yapılabilecek 13 arazi ile bir tesisi tahsise açıyor. Tahsise açılan yerler arasında Marmaris’te günübirlik bir tesis de var. Bakanlık henüz, hangi tesisi tahsis ettiğini açıklamadı.

YENİ TURİZM TAHSİSLERİ GELİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm yatırımcısı için toplam 5 bin 220 yatak kapasiteli otel ve tatil köyü yapılabilecek 13 arazi ile bir günübirlik tesisini tahsise açıyor.  

Tahsis yapılacak yerler arasında  Marmaris'te bir günübirlik tesis de var. Tesisin henüz ismi açıklanmadı.

Bakanlık ayrıca, Afyonkarahisar’da bin, Antalya’da 80, Aydın’da bin200, Eskişehir’de 900, İzmir’de bin 800, Kayseri’de 240 yatak olmak üzere  5 Bin 220 yatak kapasiteli otel ve tatil köyü yapılmak üzere 13 araziyi tahsis edecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu tahsisleri yaparken farklı bir yöntem kullanacak. Tahsis işlemlerindeki bürokratik işlemleri yatırımcı adına Bakanlık takip edecek. Böylece araziyi kiralayacak yatırımcının "en az bürokrasi" ile yatırım yapması ve bir an önce yatırımlarına başlamasının sağlanmasının hedeflendiği bildirildi. Tahsislerin sadece Türk yatırımcılara değil, Türkiye turizmine güvenen yabancı yatırımcılara da sunulmasının planlandığı açıklandı.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.