Yeni kimlik kartları için hafta sonu mesaisi

Muş’un Malazgirt İlçesi Nüfus Müdürü Cahit Arıfinan, yeni kimlik kartları için hafta sonu da mesai yaptıklarını söyledi.Nüfus Müdürü Arıfinan, ilçede yeni...

Yeni kimlik kartları için hafta sonu mesaisi

Muş’un Malazgirt İlçesi Nüfus Müdürü Cahit Arıfinan, yeni kimlik kartları için hafta sonu da mesai yaptıklarını söyledi.
Nüfus Müdürü Arıfinan, ilçede yeni kimlikler için yapılan başvuru tarihinden bu yana bin 450 başvuru aldıklarını belirterek, “İçişleri Bakanlığın kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması ve nüfus cüzdanını değiştirmek zorunda olanların yeni kimlik kartı başvurularının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla ilçe nüfus müdürlüklerinde mesai saatleri yeniden düzenlendi. Yoğunluk azalıncaya kadar mesai saatleri hafta içi saat 19.00’a kadar uzatıldı. Başvuruların cumartesi ve pazar günleri de saat 09.00-17.00 saatleri arasında alınmaya devam edilmesi kararlaştırıldı. Vatandaşlarımızın elinde olan nüfus cüzdanları, yeni kimlik kartları ile değiştirilinceye kadar geçerlidir. Doğum, kayıp, mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanılmayacak durumda olması gibi değiştirilmesi zorunlu haller nedeniyle yapılan kimlik başvurularında, ’Geçici Kimlik Belgesi’ düzenlenmektedir. YGS’ye girecek öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız, gerek mevcut nüfus cüzdanlarıyla gerekse yeni kimliklerini alıncaya kadar kendilerine verilen geçici kimlik belgeleriyle sınava giriş, pasaport başvurusu gibi tüm resmi iş ve işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir\" diye konuştu.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.