Yaşlı çifti 85 bin TL dolandırdılar

Edirne’nin Keşan ilçesinde meydana gelen olayda yaşlı çift 85 bin TL dolandırıldı.Yukarı Zaferiye Mahallesi Necati İşcan Caddesinde ikamet eden N.Y. (73) ve...

Yaşlı çifti 85 bin TL dolandırdılar

Edirne’nin Keşan ilçesinde meydana gelen olayda yaşlı çift 85 bin TL dolandırıldı.
Yukarı Zaferiye Mahallesi Necati İşcan Caddesinde ikamet eden N.Y. (73) ve İ.Y. (74) çiftini telefonla arayan dolandırıcılar, yaşlı çiftten 52 bin 500 TL nakit, 4 adet burma bilezik ve 11 adet çeyrek altın ziynet eşyası olmak üzere yaklaşık 85 bin TL’yi alarak kayıplara karıştı.
Necati İşcan Caddesi üzerindeki evinde bulunan yaşlı kadın N.Y., saat 13.34 sıralarında çalan ev telefonunu açtı. Karşıdan gelen erkek sesi, yaşlı kadına “Kimliğinizi kaybetmişsiniz” diyerek, yardımcı olacaklarını ve bunun için cep telefonunu vermesini istedi. Bunun üzerine yaşlı kadın cep telefonunun numarasını verdi. Bu seferde yaşlı kadını cep telefonundan arayan ve polis olduklarını belirten kişi, 128 bin TL’lik borcu bulunduklarını söyledi ve evde ne kadar para ve altın varsa hepsini bir poşete koyup, kapının önüne çıkmasını istedi. Yaşlı kadın evde bulunan 17 bin 500 TL nakit ile 4 adet burma bilezik ve 11 çeyrek altını bir poşete koyarak, kapıya gelen 40’lı yaşlardaki erkek bir şahsa verdi. Daha sonra da Korudağ mevkisindeki diğer ikametlerinde bulunan eşi İ.Y.’yi arayarak, 128 bin TL’lik borçlarından bahsetti ve eve gelmesini söyledi. Yaşlı kadın bu arada cep telefonundan da polis olduğunu belirten kişinin “Bankadaki paranı çek el koyacaklar” demesi üzerine, evinden çıkarak, hesabı bulunduğu bir banka şubesine gitti ve 30 bin TL’yi çekti. Bu arada yaşlı adam İ.Y.’de Keşan’daki ikametlerine geldi. Bu seferde İ.Y., başka bir banka şubesinden 15 bin TL çekerek, ikametlerine geri döndü. Saat 15.30 sıralarında yaşlı çifti tekrar arayan dolandırıcılar, yine polis olduklarını belirtti ve dolandırıcılara suçüstü yapacaklarını söyleyerek, verecekleri adrese poşet içinde 50 bin TL’yi getirmelerini istedi. Kendi özel otomobili ile poşet içine koyduğu 50 bin TL ile Yukarı Zaferiye Camisi önüne giden yaşlı adam, burada yine 40’lı yaşlarda bir şahsa içinde 50 bin TL olan poşeti verdi.
Toplam 67 bin 500 TL nakit ve 4 adet burma bilezik ile 11 adet çeyrek altını dolandırıcılara kaptıran yaşlı çift, olaydan 3 saat sonra saat 19.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek, şikayetçi oldu.
Polis, dolandırıcılık olayı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.
Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.
Vatandaşlardan, bu yönde gelen telefonlara itibar etmemelerini söyleyen emniyet yetkilileri, bu ve benzeri durumlarda hemen emniyete gelerek, bilgi vermelerini istedi.
Emniyet yetkilileri, “Vatandaşlarımız, kendilerinden para veya ziynet eşyası talep eden kişilere her kim olduklarını söylerlerse söylesinler itibar etmesinler. Bu gibi durumlarda hemen ilk gördükleri polisimize ya da emniyete gelerek bilgi versinler” dedi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.