Yargı DSV Yatçılık'ta maduriyete son verdi

Muğla Asliye Ticaret Mahkemesi telafisi imkansız zararların daha fazla olmamasını gerekçe göstererek Ulviye Ali-Zade Kuceruk'un yetkileri tedbiren kaldırılarak diğer ortak Muzaffer Özlü'yü yetkilendirdi

Yargı DSV Yatçılık'ta maduriyete son verdi

Muğla'nın Marmaris İlçesi Bozburun Mahallesi’ndeki DSV Yatçılık Firması'nda ortaklar arasında aylardır devam eden illegal olaylara mahkeme dur dedi.

Muğla Asliye Ticaret Mahkemesi hukuki ilkelere dayandırarak gerekçeli kararı açıklayarak verdiği ara kararıyla ortaklardan Ulviye Ali-Zade Kuceruk'un yetkileri tedbiren kaldırılarak diğer ortak Muzaffer Özlü'ye münferit yetki verdi.

İki ortak şirket yetkilileri arasında aylardır süregelen tartışma ve yaşananların ardından Muğla Asliye Ticaret Mahkemesi verdiği karar ile hukuksuzluğun önüne geçti.

Mahkeme 2021-1450 esas 2021/1084 saylı kararı ile DSV Yatçılık Firması'nın yüzde 50 ortağı Marmaris Yapı’nın maduriyetinin ve telafisi imkansız zararların daha fazla olmamasını gerekçe göstererek firmanın ve devletin daha fazla zarar görmesini de son verdi.

Deniz turizmine hizmetine devam eden DSV Yatçılık Firması'nın ortağı Marmaris Yapı'nın Avukatı Suna Öztaşdönderen, "Mahkeme verdiği ara kararla tesisi işler hale getirmiştir. Zararların ve maduriyetlerin önüne geçti. Dava sonuçlanıncaya kadar ya da ortakların bir araya gelip yeni müdürü tayin edinceye kadar mahkeme, diğer müşterek müdürün temsil yetkisini kaldırdı. Bu durum Ticaret Sicil'de ilan edilecek. Türkiye'de bu durumda olan birçok şirket var. Bu karar, birden fazla müdürü olan ve karar alınamayan şirketler için emsal bir karar oldu." dedi.

"Marmaris’e ve turizme hizmet vermeye devam edeceğiz "

Mahkemece münferit müdür yetkisi alan Muzaffer Özlü de yaptığı açıklamada, bugünden sonra ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çalışmalara başladıklarını söyledi.

Sadece firmanın değil devletinde zarar görmesinin önüne geçildiğine dikkati çeken Özlü, "Bugün itibariyle Marmaris Yapı'yı temsilen Muzaffer Özlü olarak şirketin yetkili müdürüyüm. Amacımız burada iyi bir hizmet vererek tüm müşterilere ve ülke ekonomisine katkı sağlamak. Burada şirketimizin daha iyi olması için yaptığımız yatırımlarla ortaklarında kazancını yükselttik. Yargı kararının gerekçeli bölümünde her şey çok net ve açık. Marmaris’te yaptığımız projelerle hep değer kattık. Burada da değer katmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Mahkeme arar kararı sonucu şöyle:

2- Davalı D.S.V YATÇILIK TURİZM YAPI ITH. iHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.'nin en son tüm şirket ortaklarının katılımı ile, 06/06/2016 tarih ve 72 nolu ortaklar kararı ile şirket müdürü olarak görev yapmak üzere görevlendirilen şirket ortağı davalı ULVIYE ALİ-ZADE KUCERUK'un yönetim ve temsil yetkisinin davanın esası yönünden verilecek kararının kesinleşmesine kadar tedbiren KALDIRILMASINA;

3- Davanın esası yönünden verilecek kararının kesinleşmesine veya yeni müdür/müdürler seçilinceye kadar; 

Davalı D.S.V YATÇILIK TURIZM YAPI iTH. iHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. müdürü olarak görev yapan Marmaris Yapı İnşaat Taahhüt Turizm Ithalat ihracat Ve Tic. Ltd. Şti.'ni temsilen MUZAFFER ÖZLÜ'nün şirket adına yapılacak tüm iş ve işlemlerde münferit imzası ile şirket temsil ve ilzam yetkisi VERILMESINE, 

4- Kararın bir örneğinin Marmaris Ticaret Sicil Müdürlüğüne BİLDİRİLMESİNE,

5- Ara kararın Mahkememizce taraf veya vekillerine TEBLIĞINE, Dair, 6100 Sayılı HMK'nın 394/2 maddesi gereğince, ihtiyati tedbirin uygulanması sırasında karşı taraf hazır bulunuyorsa, tedbirin uygulanmasından itibaren; hazır bulunmuyorsa tedbirin uygulanmasına ilişkin tutanağın tebliğinden itibaren BİR HAFTA IÇINDE, ihtiyati tedbirin şartlarına, mahkemenin yetkisine ve teminata ilişkin olarak, kararı veren MAHKEMEMİZE iTiRAZ YOLU AÇIK OLMAK ÜZERE dosya üzerinde yapılan inceleme sonunda ve oy birliğiyle karar verildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.