YALANCI BAHAR...BADEM AĞAÇLARI ÇİÇEK AÇTI

Türkiye’de kar, Ege’de güneş var. Ege’nin güzel havasına aldanan ağaçlar çiçek açıyor. Marmaris’te badem ağaçları çiçek açarken, Bodrum'da ise bir erik ağacı meyve verdi.

YALANCI BAHAR...BADEM AĞAÇLARI ÇİÇEK AÇTI

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yurdun büyük bölümünde kar yağışı etkili oluyor. Marmaris’in  Söğüt Mahallesi'nde ise çok sayıda badem ağacı güzel havaya aldanıp çiçek açtı.

Hava sıcaklığının bölgede 10 derecenin altına düşmemesi, baharın habercisi olarak nitelendirilen badem ağaçlarının çiçek açmasına yol açtı.

Öte yandan; Bodrum'un Torba Mahallesi'ndeki bazı bahçelerde erik ağaçları yapraklanmadan meyve vermeye başladı. Vatandaşlar bu durum karşısında, şaşkınlıklarını gizleyemedi. 78 yaşındaki Fehime Özkan, "Çok az rastlanan bir kış geçiriyoruz. Bahçemizdeki erik ağacı meyve verdi. Normalde erik ağaçlarımız mayıs ayında meyve verirdi. Ama doğanın dengesi de hızla değişiyor" dedi.

Güney Ege'de hava sıcaklıklarının düşeceği ihtimali bazı endişeleri de beraberinde getiriyor.  Erken çiçek açan ağaçların donma olasılığı karşısında bu yıl badem rekoltesinde düşüş yaşanmasından korkuluyor.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.