Ülkü Ocakları, Çanakkale şehitleri için Mevlid-i Şerif okuttu

Ülkü Ocakları Eskişehir Yunus Emre İlçe Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle Hacı Havva Camii’nde Mevlid-i Şerif...

Ülkü Ocakları, Çanakkale şehitleri için Mevlid-i Şerif okuttu
Ülkü Ocakları Eskişehir Yunus Emre İlçe Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle Hacı Havva Camii’nde Mevlid-i Şerif okuttu.
Çanakkale zaferinin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla, Hacı Havva Camii’nde Ülkü Ocakları Eskişehir Yunus Emre İlçe Başkanlığı üyeleri Mevlid-i Şerif okuttu. Şehit ailelerinin de katıldığı Mevlid-i Şerif sonrası bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Eskişehir Yunus Emre İlçe Başkanı Ahmet Biricik, \"Çanakkale zaferi, tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu destanın adıdır. Tarihte eşine rastlanmayan bu büyük destan, yıllar süren bir çekilmenin ardından, yaşadığımız topraklar olan Anadolu’yu savunma ve vatan ilan etme savaşıdır. Çanakkale Savaşı ile büyük Türk milleti, tüm dünyaya inanmış bir milletin neler yapabileceğini göstermiş ve bugünkü coğrafyamız üzerinde sonsuza kadar yaşamaya kararlı olduğumuzu süngü, mermi ve yüksek iman gücü ile ilan etmiştir. Çanakkale direnişi, namus bildiğimiz mefhumların zedelenmemesi için asil Türk evlatlarının kendilerini feda etmekten asla çekinmediklerini gösteren tarihi ve emsalsiz bir meydan okuma olarak tarihteki yerini almıştır. Bu zafer aynı zamanda aziz milletimizin, varlığına yönelmiş ve artık sabır sınırlarını zorlayan tehditler için Türk milletinin neleri göze alıp, neleri başarabildiğinin emsalsiz bir örneği olmuştur\" şeklinde konuştu.

\"Rabbim hepsinden razı olsun\"
Çanakkale zaferinin vatanın, milletin bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın bir başarısı ve hatırası olduğunu dile getiren Başkan Biricik, konuşmasına şu şekilde devam etti:
\"Bundan 103 sene önce büyük bir kahramanlık sergileyerek vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için kahramanca mücadele eden Seyit Onbaşılar, Ezineli Yahya Çavuşlar, Yozgatlı Mustafalar ve daha pek çok kahramanlar, bugün Afrin’de devam eden ’Zeytin Dalı’ harekatında kahramanca mücadele ederek gözünü kırpmadan vatan savunması için canlarını feda eden Kilisli Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, Antalyalı Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta, Kayserili Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı, Eskişehirli Piyade Uzman Çavuş Serdar Ege, Uzman Çavuş Recep Çetin ve canlarını feda eden diğer şehitlerimizde ve Mehmetçik’imizde vücut bularak Milli Mücadele’de Çanakkale Zaferi ile yakılan bu meşalenin sönmeyeceğini tüm dünyaya karşı bir kere daha göstermektedir. Bugün yurdun dört bir yanında bu kutlu meşalenin ışığında vatanın en ücra köşelerinde, karlı dağ başlarında, devletinin ve milletinin selameti için gözünü kırpmadan mücadeleye devam eden kahraman Mehmetçik ve emniyet mensuplarımıza sonsuz şükranlarımızı sunarız. Bugün aldığımız nefesi 103 sene önce olduğu gibi bugünde ’Allah, Allah’ nidalarıyla ölüme adeta koşarak giden kahraman ecdadımızın verdiği son nefeslere borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Bu nedenle Çanakkale zaferimizin 103’üncü yıl dönümü nedeniyle tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualar ile anmak için Mevlid-i Şerif okuttuk. Rabbim hepsinden razı olsun.\"
Mevlit sonrası vatandaşlara ikramlarda bulunularak, sohbet edildi. Program sonrası şehit aileleri ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.