TÜROFED BAŞKANININ 2017 BEKLENTİ VE TAHMİNLERİ

Suriye'de ateşkesle birlikte Türk turizmcilerinin de 2017 yılı için beklentileri artıyor. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Suriye’de barışın gerçekleşmesi ve terör olaylarının son bulması halinde 2017’de kayıpların bir kısmının telafi edilebileceğini söyledi.

TÜROFED BAŞKANININ 2017  BEKLENTİ VE TAHMİNLERİ

Ayık, 2017’nin sektör olarak her şeye rağmen umutla baktıkları bir yıl olduğunu vurguladı.  Ayık, " Son günlerde özellikle komşumuz Suriye'de yaşanan sıkıntılar barışa gidiyor gibi görünüyor. Bu barış bir an önce gerçekleşirse, ülkemizde ve dünyada yaşanan terör olayları da söndüğü takdirde, 2017 yılında tekrardan kaybettiklerimizin bir kısmını kazanmaya başlayacağız diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu. 

2016'da hem Türkiye'de hem de Avrupa'da yaşanan terör olaylarının ister istemez Avrupa'dan Türkiye'ye dönük akışlarda sorun yarattığını kaydeden Ayık, Rusya pazarının önemine işaret etti.  Rusya Federasyonu ile ilişkilerdeki yumuşamanın önemine değinen Osman Ayık, "Bu bizi umutlandırıyor. 2017 yılında muhtemelen Rusya Federasyonu'ndan 2,5 milyon civarında bir misafir gelecek diye düşünüyoruz. Olaylar daha umutlu şekilde gerçekleşirse bu rakamın çok daha yukarılara gitmesi muhtemeldir" dedi.

Ukrayna ve İsrail'de gelen turistin 2017'de de artmasını beklediklerini söyleyen Ayık, "Geçen yıl Almanya'da yüzde 30'lar mertebesinde kayıp yaşadık. Muhtemelen bu kaybın bir kısmını bu yıl geri kazanabiliriz" diye konuştu.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.