Türkiye’de günde 450, yılda 164 bin kişi kansere yakalanıyor

Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen kanserin özellikle beslenme ve zararlı alışkanlıklar nedeniyle ortaya çıktığı belirtildi. Kanser...

Türkiye’de günde 450, yılda 164 bin kişi kansere yakalanıyor

Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen kanserin özellikle beslenme ve zararlı alışkanlıklar nedeniyle ortaya çıktığı belirtildi. Kanser Haftası nedeniyle açıklama yapan Aydın Liva Hastanesi hekimlerinden Dr. Kemal Pamuk, Türkiye’de her yıl yaklaşık 164 bin kişinin kansere yakalandığını, her gün de yaklaşık 450 kişiye kanser teşhisi konduğu belirtildi.
Türkiye Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kanser Daire Başkanlığı’nın 2017 verilerine göre, Türkiye’de son bir yıl içerisinde yaklaşık 96 bin 200 erkek ve 67 bin 200 kadının kansere yakalandığını belirten Dr. Kemal Pamuk, \"Son 5 yıllık veriler değerlendirildiğinde, kanser sıklığında herhangi bir artış ya da azalış olmadığı belirtilirken, Türkiye’de yılda 163 bin 500 civarında yeni kanser vakası teşhis edilmekte olduğu bildirildi. Ülkemizde bir günde yaklaşık 450 kişiye kanser teşhisi konuluyor. Türkiye’de görülmekte olan kanserin sıklığı Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika gibi gelişmişlik düzeyi yüksek olan ülkelere göre daha düşük görülüyor\" dedi.
Erkeklerde akciğer ve prostat kanseri önemini koruyor
Erkeklerde en sık görülen kanserlerin akciğer ve prostat kanseri olduğunu belirten Pamuk, \"Tütüne bağlı kanserler erkeklerde önemini korumaya devam etmektedir. Erkeklerde tütün ve tütün ürünlerine bağlı olarak gelişen 27 bin 700 civarında vaka olduğu tahmin ediliyor. Son 5 yıl verileri değerlendirildiğinde özellikle erkeklerde bu ürünlere bağlı olarak gelişen kanserlerin sıklığında azalan bir seyir görülmediği, ancak bu azalma seyri, son yıllarda artan tütün kullanımı ile gelecek yıllardaki kanser istatistiklerinde artış seyrine dönüşebileceği ifade ediliyor\" diyerek sağlıklı bir yaşam için mutlaka tütün ve maullerinden uzak durulmasını tavsiye etti.
Kadınlarda en sık görülen meme kanseri
Kadınlarda en sık görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu ve her 4 kadın kanserinden birisi olmaya devam ettiğini belirten Dr. Kemal Pamuk \"Bir yıl içinde yaklaşık 17 bin kadına meme kanseri teşhisi konuldu. Obeziteye bağlı olarak gelişen kanserlerlerin sayısı 6 bin civarında olduğu tahmin edilirken, obezitenin etken olduğu kanserler daha çok kadınları etkilediği görülüyor\" dedi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.