TÜRKİYE OTEL KALİTESİ

Özel bir şirkette yönetim kurulu Başkan yardımcısı olan Harika Güral, Avrupalı turistin 2017 yılında yine Türkiye'yi tercih edeceğini belirtti.

TÜRKİYE OTEL KALİTESİ

Özel bir şirkette yönetim kurulu Başkan yardımcısı olan Harika Güral, Avrupalı turistin 2017 yılında yine Türkiye'yi tercih edeceğini belirtti.Güral, şimdiden Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeden erken rezervasyon talebi aldıklarını belirterek, 2017 yılından umutlu olduklarını dile getirdi.

Türkiye'de yaşanan terör olaylarının ve 15 Temmuz darbe girişiminin etkisiyle 2016 yılında ağır bir yara alan turizm sektörü 2017 yılına umutlu bakıyor.

2016 yılında farklı ülkeleri deneyen turistlerin 2017 yılında tercihlerini yine Türkiye'den yana kullanacakları belirten Harika Güral, şimdiden otellerinde birçok Avrupa ülkesinden rezervasyon aldıklarını belirtti.

Charter seferlerinin tekrar başlamasıyla beraber 2017 yılında 2-2.5 milyon bandında Rus turisti ağırlayacağız diye tahmin ettiklerini söyleyen Güral, "Güven sorununun aşılmasıyla yüzde 40 civarında düşüş yaşanan Avrupa pazarının da yeniden yükselişe geçeceğine inanıyoruz. Dedi.

Nerede turist potansiyeli varsa Türkiye'nin orada olması gerektiğini belirten Harika Güral, "Çin, Hindistan ve Afrika gibi turist potansiyeli yüksek yerler var. En çok turisti nasıl getirebiliriz onun planını yapmalıyız. Bunu da ancak daha fazla tanıtım ile yapabiliriz. Tüm pazarlarda güçlü bir şekilde var olmalıyız. Yeni pazarlar ararken de yıllardır turist gönderen ülkeleri unutmayarak onlar için de yoğun çalışmalar da bulunmalıyız" şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.