Trump’dan Kuzey Kore zirvesine ilişkin açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’nin Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanan zirveyi iptal etme tehdidi ile ilgili bilgilendirilmediğini söyledi.ABD...

Trump’dan Kuzey Kore zirvesine ilişkin açıklama
ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’nin Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanan zirveyi iptal etme tehdidi ile ilgili bilgilendirilmediğini söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ile gerçekleştirdiği görüşmede Kuzey Kore ilgili açıklamalarda bulundu. Trump, Kuzey Kore’nin zirveyi iptal etme tehdidiyle ilgili bilgilendirilmediğini söyleyerek “Hiçbir şey görmedik. Hiçbir şey duymadık. Ne olacağını göreceğiz\" dedi.
Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Kim Kye-gwan \"ABD bizi köşeye sıkıştırır ve nükleer silahlarımızdan tek taraflı vazgeçmemizi isterse, görüşmelere ilgimizi kaybederiz ve beklenen Kuzey Kore-ABD zirvesine katılıp katılmamayı yeniden değerlendirmemiz gerekir\" açıklamasını yapmıştı.
Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un ve ABD Başkanı Donald Trump’ın 12 Haziran’da Singapur’da görüşmesi planlanıyor.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.