TMO Samsun’da fındık alımlarına devam ediyor

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) Samsun Şubesi olmak üzere Bafra, Çarşamba, Terme, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde kabuklu fındık alımlarına devam ediyor.Gıda...

TMO Samsun’da fındık alımlarına devam ediyor
Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) Samsun Şubesi olmak üzere Bafra, Çarşamba, Terme, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde kabuklu fındık alımlarına devam ediyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından alınan bilgiler doğrultusunda TMO’ya fındık satacak üreticilerin, dekar başına teslim edeceği ürün miktarı 130 kg çıkarıldı. Fındık alımlarında uygulanan çürük oranı yüzde 3’ten yüzde 5’e, çatlak oranı ise yüzde 2’den yüzde 7’ye yükseltildi. Ödemeler 15 günden bir haftaya çekildi.
Samsun’da yapılacak fındık alımlarıyla ilgili bilgiler 21 Eylül Perşembe gününden itibaren Samsun Valiliği duyurular bölümünden paylaşılacak.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.