Thomas Cook’un boşluğu nasıl doldurulacak?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023 Turizm Stratejisinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Thomas Cook’un iflasıyla doğan boşluğun doldurulması için yaptıkları çalışmaları açıkladı.

Thomas Cook’un boşluğu nasıl doldurulacak?

Thomas Cook’un iflasıyla doğan boşluğun doldurulması noktasında  endişe duymadıkalrını belirten Ersoy, ‘’Ne dünya eski dünya ne de Türkiye eski Türkiye. Dünyada yaşanan teknolojik gelişmeler bu endişeleri ortadan kaldırıyor. Biz bu konuda birçok adım da atmaya başladık.’’ dedi.

Oluşan boşluğu iki şekilde doldurursunuz. Ya pazara yeni oyuncuların girmesini ya da pazardaki oyuncuların kapasitesini arttırmasını sağlarsınız. Zaten biliyorsunuz easyJet yeni bir operasyon birimi kurdu.  Easyjet ile konuştuk. Toplamda 700 bin kişilik ek kapasite koyma kararı aldılar. Anlaşmamızı yazılı hale getirecek, biz de gereken estiği vereceğiz. Mevcut oyuncuların kapasitesini de arttırmak lazım. Jet2’ ile uzun süredir görüşüyoruz. Steve Heapy pazartesi Türkiye’ye geliyor. Kapasitelerini ne kadar arttıracaklarını pazartesi görüşeceğiz. Aynı zamanda yazı aylarını da beklemiyorlar. Ekim ayından itibaren harekete geçecekler. 

SunExpress ve THY ile de görüştük. Burada en önemli bölge Dalaman. Çünkü burada İngiliz turistin payı Dalaman’da çok yüksek. Bu hava yolu şirketleri Dalaman’a ek seferler koydular. Aynı zamanda British Airways ile de görüşüyoruz, görüşmeler belli bir noktaya geldi.Önümüzdeki seneden itibaren haftada 6 uçuşla seferlere başlayacak.’’

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.