Tepe Mahallesi karanlığa gömüldü

Marmaris’ te bir otopark içinde bulunan trafoda yangın çıktı ve art arda patlamalar meydana geldi. Yangın nedeniyle Tepe Mahallesi karanlığa gömüldü. Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Tepe Mahallesi karanlığa gömüldü

Gece saat:00.40 sıralarında Tepe Mahallesi’nde elektrik akımları sık gelip gitmeye başladı. Kısa bir süre sonra Tepe Mahallesi 36 sokak üzerinde bir otopark içinde bulunan trafoda patlama meydana geldi.

Yaşanan patlama ile birlikte trafodan alevler yükseldi. Otopark görevlisi itfaiye ve polisi aradı. Gelen itfaiye ekipleri alevleri önce yangın söndürme tüpü ardından su ile müdahale ederek söndürdü. Müdahale esnasında Barlar Sokağı arkası 35 sokakta bulunan bir trafo daha kısa devre yaptı.

Yaşanan kısa devre sonucu ilçenin en büyük Tepe Mahallesi karanlığa gömüldü. Barlar Sokağı, Yat Limanı, Kordon Caddesi ve Kapalı Çarşı’ya uzun bir süre elektrik verilemedi.

Barlar Sokağı’nda eğlenmeye gelen turistler ve vatandaşlar yaşanan sıkıntı nedeniyle erken ayrılmak zorunda kaldı. AYDEM yetkililerinin ilgisiz kaldığını iddia eden bazı vatandaşlar siyasileri arayarak yardımcı olmalarını istedi.

Yaşanan telefon görüşmeleri sonucu AYDEM yetkilileri arızayı geçici çözümle ana caddelerde aralıklı olarak elektrik vermeye başladı. Diskolardan çıkmak zorunda kalan bazı tatilci ve turistler yaşanılanlara isyan etti. Polis ekipleri ara sokak ve ana caddelerde tepe lambalarını yakıp el fenerleri ile vatandaşlara yardımcı oldu.

Otopark işletmecisi trafo yangını ile ilgili kameralara isyan etti.İşletmeci, AYDEM yetkililerine dava açacağını belirterek  “ Benim otoparkımın içinde trafo mevcut. Birçok kez görevlilere buradan kaldırılması veya yer altına alınması için rica da bulundum ama dinletemedim. Burada meydana gelen yangın ve patlama olayı tek değil daha öncede yaşandı. Otopark içinde çok sayıda araçlar var. Eğer büyük bir patlama ve yangın olsa ben bunun bedelini nasıl ödeyeceğim. Mahalleli olarak imza toplayarak trafonun buradan kaldırılmasını isteyeceğim” dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerine doğru artan şikâyetler üzerine AYDEM yetkilileri Tepe Mahallesi 36 Sokak üzerinde ki trafoda yapılan temizlik çalışması sonrası yenilemeye başladı. Gece boyunca süren çalışma sonunda sabaha karşı elektrik akımları tekrar verildi.

Geçtiğimiz hafta oteller bölgesi olarak adlandırılan ve onlarca restoran ile kafeteryanın bulunduğu Uzunyalı Mevkii’nde bir saate yakın elektrikler kesilmiş esnaf,turistler isyan etmişti.Esnaf ve vatandaşlar, “ AYDEM fatura ödemeye gelince aslan kesiliyor ama iş bakım ve arızaya gelince yoklar.Marmaris’te bir çok enerji nakil hattı ve trafolar bakımsız.İhmaller nedeniyle yaşanılacak büyük bir olayda sorumlusu AYDEM yetkilileridir” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü