Türkiye’yi talep eden Alman sayısı ikiye katlandı

Berlin’de devam eden 52. Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı kapsamında yapılan araştırmalarda tatillerini Türkiye’de yapmak isteyen Almanların sayısının...

Türkiye’yi talep eden Alman sayısı ikiye katlandı

Berlin’de devam eden 52. Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı kapsamında yapılan araştırmalarda tatillerini Türkiye’de yapmak isteyen Almanların sayısının 2017 yılına oranla iki kat olacağı belirlendi.
Tur operatörleri raporuna göre, Türkiye’de iki yıl süren düşüşün ardından, bu yıl yapılan rezervasyonlarda yüzde yüzlük artışın olduğu, Almaların yeniden Türkiye’ye yöneldiği ve Türk turizminin normalleşmeye döndüğü belirtildi.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 52. Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarında düzenlediği basın toplantısında artıştan duyulan memnuniyeti ifade ederken, \"Turizm sektörünün en güçlü oyuncuları arasında yer alacağımızı ümit ediyoruz. Almanya’dan yapılan rezervasyonlarda yüzde 50 ile yüzde 100’ü arasında artış olduğunu görmekteyiz. 2018 yılında dünyanın her yerinden 38 milyondan fazla tatilci bekliyoruz\" dedi.
Türkiye’nin bu yıl Almanya’dan 5 milyon civarında turist beklediği bildirildi. 2015 yılında Türkiye’ye gelen Alman ziyaretçi sayısının ise 5,6 milyon olduğu belirtildi.
Kuzey Avrupa Turizm Araştırmaları Enstitüsü NIT Turizm Psikologu Martin Lohmann Türkiye’de son yıllarda yaşanan olayların ardından turistlerin zihninde oluşan olumsuz bir imajın kısmen de olsa kalktığını ve yaşanan artışın da bunu gösterdiğini dile getirdi. Lohmann medyada yapılan olumsuz Türkiye haberlerinin de turizmi etkilediğini söyledi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.