Sosyal medya üzerinden terör propagandası yapan 7 kişi gözaltına alındı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, sosyal medyada terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.Marmaris...

Sosyal medya üzerinden terör propagandası yapan 7 kişi gözaltına alındı
Muğla’nın Marmaris ilçesinde, sosyal medyada terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Marmaris Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, sosyal medya üzerinden PKK/KCK-YPG/YPJ silahlı terör örgütlerinin propagandasına yönelik, devlet büyükleri ve güvenlik güçlerine tehdit ve hakarette bulunan paylaşımlar yaptığı tespit edilen, Marmaris Demokratik Bölgeler Partisi İlçe Başkanı Y.N., C.Ç., Ö.V., B.G., M.S.D., M.Ş. ve A.Ç.’yi gözaltına aldı. Zanlılardan bazılarının Zeytin Dalı Harekatı’nı protesto eden paylaşımlar yaptığı da tespit edildi. Şahıslara ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, suç ve suç unsuru oluşturabilecek cep telefonu, flaş bellek, bilgisayar vb. materyallere el konuldu.
Zanlılardan M.Ş.’nin ikametinde Fetullahçı Terör Örgütü’ne ait dokümanlar da ele geçirildi. Zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından devlet hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Marmaris Adliyesi’ne sevk edildi. Yine aynı suçtan R.C.’nin ise arandığı belirtildi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.