Sıradan Mühim Şeyler fotoğraf sergisi açıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan “Sıradan /Mühim Şeyler 2 Karma Fotoğraf Sergisi” Sergisi Cenani Konağı Kültür ve...

Sıradan Mühim Şeyler fotoğraf sergisi açıldı
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan “Sıradan /Mühim Şeyler 2 Karma Fotoğraf Sergisi” Sergisi Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı.
Serginin açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Avni Gökalp, sanat anlamında üniversitelerin toplumla bütünleşme gibi bir görevinin de olduğu vurgusunu yaptığı konuşmasında, “Güzel Sanatlar Fakültemizin bu görevi büyük bir titizlikle gerçekleştirdiğini görüyorum. Aynı zamanda bu serginin açılışından elde edilecek gelirin öğrencilerimizin okutulması gibi çok güzel bir amaca hizmet edeceği için hepinize çok teşekkür ediyorum. Serginin başarılı geçmesini diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Tüm gelir öğrencilere burs olarak verilecek
Bu sene ikincisi düzenlenen sergide 11 sanatçının toplam 66 fotoğrafının izleyicilerle buluşacağını belirten GAÜN Öğretim Elemanı Bayram Bozhüyük, “Güzel Sanatlar Fakültesinden 6 akademisyen ve 5 serbest fotoğrafçı tarafından ortak gerçekleştirilen sergi aynı zamanda güzel bir amacı da barındırıyor. Geçen sene birincisi gerçekleştirilen Sıradan/Mühim Şeyler Fotoğraf sergisinden elde edilen gelir Canlı Hayatı İyileştirme Derneği’ne (CAHİDE) bağışlanmıştı. Bu sene serginin tüm geliri Gaziantep Yardım Vakfı’nın Gaziantep Üniversitesi’nde okuttuğu öğrencilere burs olarak verilecek. Sanatçıların bağışladığı fotoğraflar sanatseverleri bekliyor” şeklinde konuştu. GAÜN Öğr. Gör. Gülfem Karslıgil Marakoğlu ise, “Almış olduğunuz her fotoğrafı ihtiyaç sahibi birinin, bir öğrencinin çantası ya da bir okul üniforması olarak düşünün. Hem evinize güzel bir fotoğraf götüreceksiniz hem de onlara yardım etme duygusuyla bu akşam yastığa başınızı daha rahat koyacaksınız” ifadelerini kullandı. Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Sıtkı Severoğlu, sergiden elde edilen gelirin vakfa bağlı Gaziantep Üniversitesi öğrencilerine burs olarak bağışlanacağından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Bayram Bozhüyük, Gülfem Karslıgil Marakoğlu, Ceyhun Uçuk, Gökçe Uysal, Ö. Nilay Erbalaban Gürbüz, İbrahim Yıldız, Utku Mersinli, Bora Marakoğlu, Osman Maaşoğlu, Mehmet Ali Çalışkantürk, Turgut Kırkgöz gibi sanatçıların eserlerinin yer aldığı, GAÜN Genel Sekreteri Doç.Dr. Ayhan Doğan’ın da katıldığı “Sıradan /Mühim Şeyler 2 Karma Fotoğraf Sergisi” 16 Şubat - 02 Mart tarihlerinde GAÜN Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezinde gezilebilecek.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.