Sincan’da dev dönüşüm Saraycık

Sincan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi’nde hak sahipleri için kira yardımı başladı. Vatandaşların yardımdan yararlanabilmesi için Sincan Belediyesi’nde...

Sincan’da dev dönüşüm Saraycık
Sincan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi’nde hak sahipleri için kira yardımı başladı. Vatandaşların yardımdan yararlanabilmesi için Sincan Belediyesi’nde bulunan Kentsel Yenileme Ofisine başvurması gerekiyor.
Sincan Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile başlattığı “Saraycık Kentsel Yenileme Projesi”nde uzun süredir beklenen müjde TOKİ’den geldi. Türkiye’deki diğer projelere örnek teşkil eden Saraycık’ta evleri yıkılan vatandaşlara TOKİ kira yardımında bulunacak.
TOKİ başkanlığınca gerçekleşen değerlendirme toplantısında alt yapı ihalesinin sonuçlanmasıyla Saraycık’ta konut karşılığı anlaşma yapan hak sahiplerine kira yardımı yapılmaya başlandı. Kira yardımı almak isteyen hak sahipleri; elektrik ve su kapatma belgesi, evin yıkıldığına dair tutanak, hak sahibinin adına açılmış banka hesap numarası, nüfus cüzdan fotokopisi ile Sincan Belediyesi’nde bulunan Kentsel Yenileme Ofisine başvuru yapabilir.
TOKİ’nin Türkiye genelinde yürüttüğü en büyük projelerden biri olan “Saraycık Kentsel Yenileme Projesi” ile Ankara’nın batısı Sincan’da yepyeni bir şehir kuruluyor. Başlangıç aşamasından bitimine kadar bölge halkının çıkarlarının korunduğu proje ile Sincan’da örnek bir yaşam alanı doğuyor. Saraycık Mahallesi, modern binaları, yolları, sosyal yaşam alanları, yeşil alanları ve eğitim alanlarıyla hak ettiği değere kavuşuyor. Mülk sahiplerinin beklentileri de dikkate alınarak hazırlanan “Saraycık Kentsel Yenileme Projesi” ile 20 bin konutta 100 bin kişiye yaşam alanı sunuluyor. Projede, 7 cami, 6 sosyal tesis, alışveriş merkezi, 2 kapalı pazar yeri, sağlık tesisleri ve 10 eğitim alanı bulunuyor.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.