Sahillerde açık otel kalmadı

Corona virüs otel sahip ve çalışanlarını da vurdu.

Sahillerde açık otel kalmadı

Muğla’nın sahil ilçelerindeki çok yıldızlı otellerin hepsi kapatıldı. Sadece yol üzerindeki işçilerin kaldığı birkaç tane otel açık. Fethiye ve Antalya bölgesindeki bazı otellerde konaklayan Almanlar geçen hafta, İngilizler de bu hafta başında ülkelerine gönderilirken çok az sayıda kalan Rusların da gönderilmesinin ardından bu otellerin de kapanacağı açıklandı.

Corona virüs otel sahip ve çalışanlarını da vurdu. Muğla’nın sahil ilçelerindeki çok yıldızlı otellerin hepsi kapatıldı. Sadece yol üzerindeki işçilerin kaldığı birkaç tane otel açık. TÜROFED Başkan Yardımcısı ve GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu “Bodrum’dan Fethiye’ye kadar bölümde tüm oteller kapalı. Fethiye ve Antalya bölgesindeki bazı otellerde konaklayan Almanlar geçen hafta, İngilizler de bu hafta başında ülkelerine gönderildi. Az sayıda kalan Rusların da gönderilmesinin ardından bu oteller de kapatılacak” dedi.

YOLDAN ADAM GEÇMİYOR Kİ AÇIK OLALIM

Genelde işçilerin ve zorunlu seyahat etmek zorunda olanların kaldığı bir kaç tane ufak tefek otelin açık olduğunu belirten Bülbüloğlu, “Marmaris’te kışın hiç açmamış otellerden ayrı olarak 4’er tane 5 ve 4 yıldızlı otel açıktı. Corona virüs durumu ortaya çıkınca ister istemez bunlar da kapatmak zorunda kaldı. Benin otelimde 50 civarında çalışanım var. Ben hiç birisini çıkarmadım. Hepsini idari izinli saydım evlerinden çalışıyorlar. Teknik servis çalışanlarım ise zorunlu olarak belli dönemlerde otele gelip gidiyor. Herkesin maaş ve sosyal haklarını kuruşuna kadar ödüyorum. Ben öyle yapıyorum da millet kazanmadan buna nasıl ve ne kadar dayanabilir ki? Otel sahibi arkadaşlarımıza kimseyi çıkarmamaları tavsiyesinde bulunup çalışanınıza sahip çıkın dedik” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

MART VE NİSAN GİTTİ, BENCE MAYIS AYI DA KAYIP

“Mart zaten gitti. Nisan ayı uçuşlarının da tümü iptal olduğuna göre Nisan ayı da kayıp. Mayıs ayı için yurt dışından ufak tefek iptaller gelmeye başladı ama henüz tur operatörleri bize bir şey deklere etmedi. Fakat görünen o ki Mayıs ayı da komple iptal olur. Beklentimiz uçuşlar ancak Haziran ayında başlar.”

FETHİYE VE ANTALYA DA TAMAMEN KAPANACAK

Durumun gerçekten çok kötü olduğunu hatırlatan Bülent Bülbüloğlu, konuştuğu tüm otel sahiplerinin ne yapacağını henüz kararlaştıramadığını da hatırlatarak “Bodrum’dan Fethiye’ye kadar olan bölümde açık büyük otel yok. Fethiye ve çoğunluğu Antalya’da olan Alman misafirler geçen hafta, İngilizleri de hafta başında gönderdiler. Ruslardan az bir şey kaldı onları da gönderip bu otelleri de kapatacaklar. Bu durumda eğer açabilirsek Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim kalıyor ki bu dönemi iyi geçirirsek bırakın büyük para kazanmayı zorunlu harcamalarımızı çıkarsak yeter” diye konuştu.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü