Sahilde bulunan cesedin İsveçli gazeteci Wall’a ait olduğu şüphesi

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bir sahilde bulunan kadın cesedinin, kayıp olan İsveçli kadın gazeteci Kim Wall’a ait olup olmadığı...

Sahilde bulunan cesedin İsveçli gazeteci Wall’a ait olduğu şüphesi
Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bir sahilde bulunan kadın cesedinin, kayıp olan İsveçli kadın gazeteci Kim Wall’a ait olup olmadığı araştırılıyor.
Danimarka’da, Peter Madsen adlı kişinin kendi yaptığı “Nautilus” adlı denizaltıya Madsen’le röportaj yapmak için binen ve ardından kaybolan İsveçli kadın gazeteci Kim Wall’ın cesedini arama çalışmaları devam ederken, Kopenhag’ın Amager semti sahilinde bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kayıp İsveçli kadın gazeteciye ait olup olmadığı ise araştırılıyor. Cesedin kafası, kolları ve bacakları olmayan bir kadın gövdesi olduğu belirtilirken, polis bulunan cesedin kayıp gazeteciye ait olup olmadığını söylemek için erken olduğunu belirtti.
10 Ağustos’ta sabah saatlerinde, Peter Madsen adlı kişinin yaptığı denizaltıya röportaj yapmak için binen İsveçli kadın gazeteciden haber alınamaması üzerine gazetecinin erkek arkadaşı polise kayıp başvurusunda bulunmuş, bunun üzerine olay ortaya çıkmıştı. 11 Ağustos günü öğle saatlerinde denizaltının battığı ve Peter Madsen’in çevredeki bir özel tekne tarafından kurtarıldığı bildirilmişti. Peter Madsen, karaya çıkar çıkmaz polis tarafından gözaltına alındı ve cinayetle suçlandı.
Peter Madsen, gazeteci Kim Wall’ın bir kaza sonucu denizaltıda öldüğünü ve kadının cesedini kendisinin denize attığını açıklamıştı. Kadın gazetecinin dün sabah saatlerinde ise öldüğü açıklanmıştı.
Kopenhag polisi, bulunan cesedin kayıp organlarını İsveç ve Danimarka karasularında aramaya devam edeceğini açıkladı.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.