Saat 24.00'ten sonra Marmaris'te sadece insan sesi vardı

Marmaris gece saat 24.00 itibari ile eğlence mekanlarında müzik sesleri kesildi.

Saat 24.00'ten sonra Marmaris'te sadece insan sesi vardı

Korona virüsle mücadele kapsamında normalleşme döneminde artan vaka sayılarına karşı ülke genelinde tedbirler alınmaya devam ederken, 81 ilde olduğu gibi Marmaris'te de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile 00.00 itibari ile Restoran, kafe, otel vb. tüm yeme-içme ya da eğlence yerlerinde saat 24.00'ten sonra müzik yayınına (canlı müzik, kayıt dinletilmesi vb. her türlü yayın dahil) hiçbir şartta izin verilmeyeceği belirtildi. Mülki idare amirlerinin koordinasyonunda kolluk birimleri ve yerel yönetimler bu konuda gerekli tüm tedbirleri aldı.

Ukraynalı bir turist" Marmaris'e ilk gelişimiz bu saatte müzik olmaması çok güzel kafamızı dinliyoruz " diyerek tatilin tadını çıkaracağını belirtti. Müzik sonlandırıldıktan sonra müşteriler mekanlarda oturmaya devam etti. Mekanların kapanma saati olan 00.30-01.00 arası yerli ve yabancı turistler dağılmaya başlarken, Marmaris sessizliğe büründü.

Marmaris İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekipler müzik yapan mekanların yoğun olduğu bölgelerde denetimde bulunup müziği kapatıp kapatmadıklarını kontrol etti.

Edinilen bilgiye göre alınan kararlara uymayan 7 işletmeye tutanak tutuldu. Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacağı bildirildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.