Rusya’da Eurovision tartışması

Ukrayna’da bu yıl düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışmasında Rusya’yı birinci dereceden engelli Yuliya Samoilova’nın temsil edeceği açıklandı.Rusya’da...

Rusya’da Eurovision tartışması
Ukrayna’da bu yıl düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışmasında Rusya’yı birinci dereceden engelli Yuliya Samoilova’nın temsil edeceği açıklandı.
Rusya’da “Eurovision” yayını yapan Channel One “Eurovision 2017” için verilen mücadeleyi Yuliya Samoilova’nın kazandığını açıkladı. Yuliya çocukluğundan beri sadece tekerlekli sandalye ile hareket edebiliyor ve Rus standartlarına göre birinci dereceden engelli. Samoilova şarkısında bir aşkı anlatıyor.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin, Yuliya Samoylova’nın 2 yıl önce Kırım’a giderek Ukrayna yasalarını ihlal ettiğini ve yarışma için daha olsa ülkeye alınamayabileceğini kaydetti. Rusya Dışişleri Bakanı Maria Zaharova ise Klimkin’e sert bir şekilde yanıt verdi. Klimkin’in yasa kelimesini kullandığında Yuliya’yı hatırlatmasına gerek olmadığını kaydederek, “Donbass’ı hatırlasın. Ukrayna hükümeti, orada yasaları neden ihlal ediyor. Neden Donbass’ta yaşayan Ukraynalıların sosyal ödemelerini kaldırdı?” ifadelerini kullandı.
Ukrayna, geçtiğimiz yıl İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleştirilen Eurovision şarkı yarışmasında Jamala‘nın seslendirdiği “1944” şarkısıyla kazanmıştı.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü