Rize’de ‘1. Koliva Festivali’

Rize’de organik sebze ve meyveye dikkat çekmek için ’1. Koliva Festivali’ düzenlendi. Festival kapsamında bölgede yetişmiş mısırlardan yapılan yörede ’Koliva’...

Rize’de ‘1. Koliva Festivali’
Rize’de organik sebze ve meyveye dikkat çekmek için ’1. Koliva Festivali’ düzenlendi. Festival kapsamında bölgede yetişmiş mısırlardan yapılan yörede ’Koliva’ olarak adlandırılan suda haşlanmış mısır dağıtıldı.
20 binden fazla mısırın dağıtıldığı ‘1. Koliva Festivali’ Rize Merkez Muhtarlar Derneği tarafından düzenlendi. Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’nda düzenlenen programda mahalle muhtarları tarafından piknik tüpü üzerinde büyük kazanlar kuruldu. İçlerine konulan taze mısırlar su ile haşlanmaya başlandı. Mısırın kokusunu fark edenler uzun kuyruklar oluştururken, vatandaşlar sıra ile muhtarların dağıttığı mısırları alarak yemeye başladı.
Organik sebze ve meyve üretimine dikkat çekmek isteyen muhtarlar aynı zamanda 10 bin adet de yerli mısır tohumunu vatandaşlara dağıttı.
Konu hakkında açıklama yapan Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Kaya “10 yıl, 15 yıl, 20 yıl öncesine kadar bölgemizde yok olmaya yüz tutan mısırımızı koliva olarak tüketmekteydik. Bölgemizdeki mısırın azalmasından, hatta yok olmasından ötürü biz bu festivali düzenleme ihtiyacı duyduk. Organiğe dönmek için, bizim kendi yerli mısırımıza dönmek için bir etkinlik yapalım dedik. Kendi mısırımızı, kendi tohumumuzla, öz tohumumuzla ekelim ve tadına bakalım dedik o yüzden bu etkinliği yapalım istedik. Kendi tohumumuzu, herhangi bir tohumumuzu salatalık olsun, domates olsun kesinlikle kaybetmememizin, GDO’suyla oynanmamış ürünleri çocuklarımıza yedirmek için bu etkinliği düzenledik” ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.