Polis işletmecilerle toplantı yaptı

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri,Uzunyalı’daki restoran ve bar işletmecileriyle bir araya geldi. Toplantıda canlı müzik, hanutçuluk,işyeri açma ve kapama saatleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Polis işletmecilerle toplantı yaptı

Marmaris Emniyet Müdürlüğü, 2017 turizm sezonunda uyulması gereken yasa ve mevzuatlar adı altında bir toplantı düzenledi.

Uzunyalı’da bulunan 40 restoran ve bar işletmecisi ile bir araya geldi. Marmaris Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Toygun, Asayiş Büro ve Polis Merkezi Amiri Turgay Atılır, Kimlik Bildirim Bürosu sorumlusu polis memuru Ebru Atmaca, bir restoranda işletme sahiplerine “hanutçuluk”, “canlı müzik”, iş yeri açma-kapama saatleri” ve “ kimlik bildirme” konularında bilgilendirmede bulundu.

Marmaris Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Toygun, turizm şehrinde kimseye baskı yapma gibi bir niyetlerinin olmadığını ve sadece kurallara riayet etmelerini istediğini belirtti. Yeni mevzuat hakkında bilgi verdi. Toygun “Yeni yasa ve mevzuatlarla ilgili uyulması gereken kurallar var. En önemlisi saat:24.00’den itibaren açık alanlarda müzik yayınların yasak olması. Yabancılar eğlenmek ve dinlenmek için şehrimizi tercih ediyor. Onları eğlendirirken de çevremizi rahatsız etmemekle sorumluyuz.” Dedi. Canlı müzik izinlerinin belediyeden alındığını belirten Toygun, “ Canlı müzik denilince aklınıza gitar alıp çalmak olmuyor. Bir akıllı telefonu hoparlöre bağlayıp müzik yaptığınızda bile canlı müziğe giriyor. Bunun denetimi belediyelerdedir. Saat:24.00’den sonra denetimi polise aittir. Ayrıca her işletmenin açma kapama saatlerine uymalarını istiyoruz. Bizler, yoğun turizm sezonunda sürekli mekânınıza gelip açma-kapama saatlerini riayet ediyor musunuz diye kontrol etmek istemiyoruz. “Diye konuştu.

Toygun’un üzerinde durduğu bir diğer sorun hanutçuluk’tu. Toplantıda  hanutçuluk başka tabirle çığırtkanlık yapanlara karşı asla müsemma gösterilmeyeceği söylendi.Toygun “özellikle misafirimiz dediğimiz turistlere rahatsız etme hakkı yoktur. İşletmeci arkadaşlarımızın bu konuda hassas olacağına inanıyorum” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.