Bayramda tatile çıkacaklara uyarı

Uzun bayram tatillerinin trafikteki yoğunluğu artırarak ölümlü kazaların artmasına neden olduğunu hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Son 8...

Bayramda tatile çıkacaklara uyarı

Uzun bayram tatillerinin trafikteki yoğunluğu artırarak ölümlü kazaların artmasına neden olduğunu hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Son 8 yıla baktığımızda 9 gün olarak uzatılan bayram tatillerinde 4 günlük bayram tatillerine göre trafik kazalarında daha çok ölüm yaşandı. Bayram tatillerinin zehir olmasını istemeyen ve Kurban Bayramı’nda tatile çıkacak olan vatandaşlarımız trafikte kurallar ile aşırı hıza ekstra özen göstermeli” dedi.
Kurban Bayramı’nda tatile çıkacak olanların trafikte ekstra dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Tablodan da anlaşılacağı üzere dini bayramların hafta sonları ile birleştirilerek uzatılması durumunda kazalar ile buna bağlı olarak ölü ve yaralı sayısında artış yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı 10 günlük tatilde 159 kazada 122 ölü ve 482 yaralı vatandaşımız vardı. Bu yıl da yine Kurban Bayramı’nda 9 günlük uzun tatili değerlendirmek isteyen vatandaşlarımız trafikte her zamankinden daha dikkatli olmalı. Yollarda yaşanan yoğunluk nedeniyle gidilecek yerin normalden daha uzun sürmesi, yolcuda yorgunluk ve strese dolayısıyla dikkatsizliğe yol açıyor. Trafik kurallarına dikkat etmek, güzergâhımızdaki kör noktaları önceden tespit edip bilmek, emniyet kemeri takmak mutlaka yapılması gerekenlerin başında geliyor. Bayramımızın ve tatilimizin zehir olmasına izin vermeyelim” şeklinde konuştu.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü