ÖZEL HABER-"Tazminatçı turistler kara listeye alınsın"

İngiliz turistlerin haksız tazminat taleplerine karşı TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı dikkat çeken bir öneri dile getirdi. 17 Bin İngiliz'in yoğun şikayetinin tespit edildiğini belirten Kırlı " bu turistler kara listeye alınıp, otelcilere isimleri verilsin" dedi.

ÖZEL HABER-

İngiltere’de otellerde tatil yapan turistlerin geriye dönük üç yıla kadar tazminatta bulunmasını sağlayan düzenlemeye karşı Türkiye’de turizmciler  çalışmalarını sürdürüyor. Bu düzenleme nedeniyle üç yıl içinde kimi tesislerin ödediği ceza tutarının 7 Milyon Paund’a ulaştığı belirtildi. TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı,  17 bin kişilik şikayetçi turist olduğunu belirtti. Şikayetlerin hep aynı kişiler tarafından yapıldığını söyledi. Bu şikayetçi turistlerin kara listeye alınması önerisini dile getirdi.

İngiltere Hükümeti’nin yaptığı yasal düzenlemeye göre, İngiliz turistler  kaldıkları otellerden geriye dönük üç yıla kadar tazminat talebinde bulunabiliyor. Türkiye’deki otelciler haksız tazminat talepleri nedeniyle tepkili. Başta GETOB olmak üzere turizmciler bu haksız tazminat taleplerine karşı alınabilecek önlemler ve izlenebilecek yollarla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Bu taleplerle ilgili turistlerin aldığı rakamlar ise dudak uçuklatan boyutlara ulaşmış durumda. Dalaman Bölgesi’ndeki otellerden bu yolla yaklaşık  7 Bin Pound tazminat alındığı açıklandı. Sadece Marmaris’teki bir otelin ödediği tazminatın bir milyon pounda yaklaştığı belirtildi. Gündem Programı’na konuk olan TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, otelcilerin karşı karşıya kaldığı haksız tazminat talepleriyle ilgili verileri paylaştı.

Kırlı, bu taleplere karşı üç yol izlenebileceğini söyledi. Bazı turistlerin defalarca şikayette bulunarak tazminat talep ettiğine dikkat çekti. Bu turistlerin otelciler tarafından kara listeye alınabileceği önerisini dile getirdi. Kırlı “17 Bin İngiliz vatandaşının yaygın şikayeti var. Bence bu kişiler otelciler tarafından belirlenip Türkiye’ye gelişi engellenmeli ya da şikayette bulunmayacağına dair bir belge imzalatılmalı. Bu 17 Bin kişi, kara listeye alınıp otelcilere verilsin. Otellere girişi engellensin.” Dedi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü