Otizm erkeklerde kızlardan daha fazla görünüyor

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.Her yıl Nisan ayı Birleşmiş Milletler (BM)...

Otizm erkeklerde kızlardan daha fazla görünüyor

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
Her yıl Nisan ayı Birleşmiş Milletler (BM) tarafından bütün Dünya’da Otizm Farkındalık Ayı, 2 Nisan ise Otizm Farkındalık Günü kabul edilmiş bulunuyor. Bu bağlamda, Nisan ayı boyunca tüm Dünyada ve ülkemizde otizm konusunda bilinçlendirme etkinlikleri yapılıyor.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısı ile bir mesaj yayınlayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç mesajında, \"Tepebaşı Belediyesi olarak, son yıllarda daha da ön plana çıkan otizmle ilgili olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Otizmli çocuklarımızın, daha sağlıklı, güvenli bir kentte yaşamaları için sporda, kültürde, eğitimde kısacası yaşamın her alanında yanlarında olmak için çaba harcıyoruz. Bu anlamda, şehrimizde bulunan otizm dernekleri ile her türlü dayanışma içinde bulunuyoruz\" ifadelerini kullandı.

Mesajında otizmin dünyada görülme sıklığının arttığını bildiren Ataç, şunları dile getirdi:
\"Otizmin Dünya’da ve ülkemizde görülme sıklığı çok büyük bir hızla artıyor. 1985 yılında her 2 bin 500 çocuktan birine otizm tanısı konmuşken; 2001 yılında 250, 2013 yılında 88 çocuktan birine bu tanı konmuş bulunuyor. Günümüzde ise doğan her 68 çocuktan biri otizmli olarak Dünyaya geliyor. Otizmin erkek çocuklarındaki yaygınlığı, kızlardan 4 kat fazla. Dünyada son yıllarda şeker, kanser ve AIDS dahil olmak üzere birçok hastalıktan daha fazla sayıda otizm teşhisi alınıyor. Bu veriler ışığında, otizmin toplumumuzda bilinirliğinin artması için hepimizin el birliğiyle çalışmamız gerektiğine inanıyor, otizm konusunda halkımızın daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum.\"

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.