Otellerde gürültü ölçülecek

GETOB üyesi olan tesislerdeki gürültü ölçülerek, raporlanacak

Otellerde gürültü ölçülecek

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği kapsamında Marmaris'teki otelciler, gürültü değerlerini ölçtürmek için bir firmayla anlaşma imzaladı. 

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) yönetimi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 18 Kasım 2015 Tarih ve 29536 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, yapılması gerekli olan çevresel gürültü seviyesi ölçümlerini ve raporlamalarını yaptırmak için bir firmayla anlaştı. 

GETOB'un ofisinde düzenlenen imza töreninde gazetecilere açıklama yapan GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, gürültü seviyesini daha aza indirmek ve yaşanabilir seviyelere çekmek üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yasa neticesinde, müşteri memnuniyetini daha yukarıya çıkarmak için bir firmayla anlaştıklarını belirtti. 

Gürültüyü ölçücek firmayı titizlikle araştırdıklarını anlatan Bülbüloğlu, "Otelcilerimiz çalışmaya başladı. Firma üyelerimize özel imkanlarla ölçümlemelerini yapıyor." dedi. 

Firma Müdürü Ülkü Ülken ölçümleri, "Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği" çerçevesinde yapacaklarını vurgulayarak, "Marmaris Belediyesi, oteller, barlar, diskolara bir yazı gönderdi. Hepsinin canlı müzik ruhsatı olması gerekiyor. Bunu almak için ölçümlerinin yapılması lazım. Biz ölçümlerini yapıp raporlarını hazırladıktan sonra bu raporla belediyeden ruhsat alabiliyorlar. Bu ruhsatların geçerliliği 3 yıl." diye konuştu. 

Ülken, canlı müzik denince sadece solist eşliğindeki müziğin sanıldığını ancak işletmelerin bu konuda yanıldıklarını anlattı. 

Her türlü elektronik ortamda çalınan, hoparlör kullanılarak yapılan müziğin canlı müzik olduğuna işaret eden Ülken, "Hedefimiz burada insanları turistleri rahatsız etmeden onların sağlığı ile oynanmadan ama onları da memnun edecek seviyede gürültüye yönlendirme yapacağız. Her iki tarafı memnun edecek çalışma yapıyoruz. Tüm Marmaris'te 3 ay boyunca çalışmamız sürecek." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.