OTELCİLERE İYİ HABER

Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) geçtiğimiz gün resmen iflas ettiğini açıklayan Thomas Cook hakkında yazılı açıklama yaptı.

OTELCİLERE İYİ HABER

Açıklamada Thomas Cook’a kesilen ama tahsil edilemeyen faturaların KDV’sinin ödenmeyeceği vurgulandı.  Açıklamada,  “Thomas Cook'a kesilen ancak bedeli tahsil edilemeyen faturalarla ilgili (Maliye Bakanlığınca) sirküler önümüzdeki günlerde yayınlanacağının müjdesini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Ancak, konuyla ilgili olarak mutlaka ama mutlaka 30 Eylül 2019 Pazartesi günü mahkemeye başvuruyla kesilen faturaların (Thomas Cook’a kestiğiniz tahsil edilemeyen tüm faturaların) binde 5 ini yatırıp icra masasına kayda girilmesi gerekmektedir. Bu durumda, Thomas Cook kesilen faturalar şüpheli alacaklar hanesine atılıp vergisi ödenmeyecektir. (Peşin vergiden KDV dahil tutarıyla indirim yapılabilecektir.) Konuyla ilgili olarak Muhasebe Müdürünüz/ Mali Müşavirinizle görüşüp gereğini yapmak üzere avukatınıza işleme başlamasını söyleyebilirsiniz. 30 Eylül 2019 Pazartesi günü bu işlemin mutlaka yapılması gerektiğini aksi halde kesilen faturalarla ilgili tahakkuk edecek vergilerin ödemek zorunda kalınacağını bir kez daha hatırlatır iyi çalışmalar dileriz.” denildi.

‘Thomas Cook çalışıp faturalandırılmasına rağmen alacaklarını tahsil edemeyen üyelerimizin ve tüm Konaklama Tesisi işletmecilerimizin dikkatine!’ diye yapılan açıklamada, “Malumunuz üzere Thomass Cook misafirlerinin konaklamalarıyla ilgili olarak faturalarının kesilmesine rağmen iflasın açıklanması nedeniyle bedellerinin tahsil edilememesi sonucu ortaya çıkan mağduriyet, domino etkisiyle tedarikçi firmaları bile içine alacak ve ciddi boyutlara ulaşacaktır. Bu yetmiyormuş gibi kesilmiş olan faturaların KDV ve Kurumlar Vergisinin ödemeyle durumuyla karşı karşıya kalınacağından tahsil edemediğimiz gelirin ayrıca Vergilerinin ödenmesi gibi ikinci bir yükün Konaklama tesislerinin omuzlarına binecektir. GETOB Yönetim Kurulu Başkanı olan ve aynı zamanda TÜROFED Başkan Yrd. Bülent Bülbüloğlu krizin patlak verdiği geceden itibaren sürdürdüğü özverili çalışmaların yanısıra, son iki gündür Ankara'da bu konu hakkında çalışmalarına devam etmiş, gerek Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet ERSOY ile yaptığı görüşmeler ve gerekse, Maliye Bakanlığı üst düzey bürokratlarıyla yaptığı görüşmeler neticesinde, Thomass Cook'a kesilen ancak bedeli tahsil edilemeyen faturalar nedeniyle ödememiz gereken vergilerin yatırılmaması yönünde olumlu sonuçlar alınmıştır. Thomas Cook'a kesilen ancak bedeli tahsil edilemeyen faturalarla ilgili (Maliye Bakanlığınca) sirküler önümüzdeki günlerde yayınlanacağının müjdesini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Ancak, konuyla ilgili olarak mutlaka ama mutlaka 30 Eylül 2019 Pazartesi günü mahkemeye başvuruyla kesilen faturaların (Thomas Cook’a kestiğiniz tahsil edilemeyen tüm faturaların) binde 5 ini yatırıp icra masasına kayda girilmesi gerekmektedir. Bu durumda, Thomas Cook kesilen faturalar şüpheli alacaklar hanesine atılıp vergisi ödenmeyecektir. (Peşin vergiden KDV dahil tutarıyla indirim yapılabilecektir.) Konuyla ilgili olarak Muhasebe Müdürünüz/ Mali Müşavirinizle görüşüp gereğini yapmak üzere Avukatınıza işleme başlamasını söyleyebilirsiniz. 30 Eylül 2019 Pazartesi günü bu işlemin mutlaka yapılması gerektiğini aksi halde kesilen faturalarla ilgili tahakkuk edecek vergilerin ödemek zorunda kalınacağını bir kez daha hatırlatır iyi çalışmalar dileriz.” denildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü