OTEL DE ALTIN BULUNAMADI TMSF SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

TMSF'nin el koyduğu Turgut’taki Angel’s Peninsula Oteli'nde tonlarca altın bulunduğu iddiası yeniden gündeme taşınmıştı.TMSF, altın iddiasını ortaya atan otelin eski genel müdürü hakkında 'zimmetine para geçirdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

OTEL DE ALTIN BULUNAMADI TMSF SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir süre önce İpek Koza Holding'e el konuldu. Holding'in şirketlerine ise kayyum atandı. FETÖ finansörü olduğu iddiasıyla hakkında tutuklama kararı bulunan, İngiltere'ye kaçan işadamı Akın İpek'e ait Turgut’taki Angel’s  Peninsula Otel'e, kayyum tarafından 9 Aralık 2015 yılında Genel Müdür Adem Erdagöz  atandı.

Bir süre sonra kayyum, Erdagöz’ün işine son verdi. Erdagöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdı ve otel arazisinde 96 ton altın gömülü olduğunu iddia etti. "Piyasa değeri 13 milyar lira olan altının bulunması kayyum tarafından engelleniyor. Bu konuda yapılmış sismik raporlar var. Altınlar yurtdışına kaçırılmak isteniyor. Bana da susmam için 5 milyon dolar rüşvet teklif edildi. Bu teklifi reddettiğim için işime son verildi" iddiasında bulundu.

İddialar üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Ankara Hacettepe Üniversitesi'nden bir Profesör ve Maden Tetik Arama Genel Müdürlüğü'nden 12 olmak üzere toplam 13 uzman otele geldi. Marmaris İlçe Jandarma ekipleri ve Ankara'dan gelen özel güvenlik görevlileri denetiminde 13 uzman, 19 noktada inceleme yaparak 40 metre derinlikte kazılar gerçekleştirdi. Belli aralıklarla yapılan kazı çalışmaları geçen hafta Cuma günü sona erdi. Tutulan tutanaklarla Erdagöz’ün iddia ettiği altınlara rastlanılmadı.

Angel's Peninsula Otel'in yönetimini elinde bulunduran TMSF ise, eski Genel Müdür hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. TMSF, savcılığa yaptığı suç duyurusunda eski Genel Müdür Erdagöz'ün, 'Belirli aralıklarla otelin gelirinden yaklaşık 150 bin lirayı zimmetine geçirdiği ve akrabalarını kayıt dışı olarak konaklatarak görevi kötüye kullandığı' iddialarına yer verdi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü